Cityloppis lördag 25 februari

insta

Lördag 25 februari kl. 12-15 hälsar Lund Citysamverkan och Team Rynkeby Lund välkomna till loppis i Stadshallen!

Det finns enstaka platser kvar för er som vill sälja – anmäl er här!

 

Madamilen 25 februari

Delta i en kulinarisk matvandring i centrala Lund och avnjut smakprover från tio lokala butiker och restauranger. Madamilen äger rum 25 februari och följande stopp ingår: Ingelsta Kalkon (start), Grand Deli, Reko Deli, Tehuset Java, La Cucina, Ahlgrens Konfektyr, Korvhuset, Café Paradiset, Meat d Paté. Biljetten kostar 299 kr och säljs via Tickster.

 

Vårens nyheter på Bric à Brac

Bric à Brac Lundcity

Nu hittar ni vårkollektionen 2017 i Bric à Bracs butik på Lilla Fiskaregatan 18. Välkommen!

 

Chocolaterie Hovby no 9

Chocolaterie Hovby nr 9
Chokladhjärtan med hasselnötsfyllning, finns även med päron/mjölkchoklad och lite päronlikör. Chocolaterie Hovby no 9 hittar du på Stora Gråbrödersgatan 3, in på gården, öppet tisdag-fredag kl. 11-18, lördag kl. 11-15.

 

Afternoon Tea & Brunch på Grand

Afternoon Tea & Brunch på Grand Hotel

Martin Hansen och Erik Berne vill gärna hälsa alla gäster varmt välkomna till Grand Hotels Afternoon Tea som serveras på lördagar kl 13-16, och Brunch söndagar från klockan 12. Boka bord på tel. 046-280 62 00.

 

Lunch på Raurackel

Raurachel

Den 6 mars börjar Raurachel servera lunch; en husmansrätt varje vardag och därutöver alltid ett veganskt alternativ. (Ja, du läste rätt). Rauhrackel erbjuder även avhämtning och kontorsleveranser.
Raurachel, Stora Algatan 5, tel. 046-14 37 27.

 

Tomas Andersson Wij

Tomas Andersson Wij Lunds Stadsteater

Tomas Andersson Wij släpper sitt tionde studioalbum i vår och följer upp med en omfattande Sverigeturné under mars och april. Den 24 mars kommer han till Lund och Lunds Stadsteater.

Föreställningen börjar 19:30. Biljetter köper du här.

 

Bruns Frisörer i nya lokal

Bruns Frisörer

Fr.o.m den 11/2 Finns Bruns Frisörer på Knut den stores gata 5, samma hus som Naturkompaniet och Lagerhaus. Bruns Frisörer, tel. 046-131113.

 

Skissernas Museum

Skissernas Museum har efter ett omfattande förnyelsearbete äntligen öppnat dörrarna till världens största samling skisser och modeller till svensk och internationell offentlig konst! Museets nya tillbyggnader rymmer ny entré, museibutik, den nya restaurangen vid namn ”På Skissernas” samt en ny sal för programverksamhet i hjärtat av museet. Som om detta inte var nog presenteras även basutställningarna i nya urval och ny utställningsdesign.

Öppet tisdag-onsdag 11-17, torsdag 11-21, fredag 11-18, lördag-söndag 12-17. www.skissernasmuseum.se

 

HepCat Store

HepCat Store är en livsstilsbutik inriktad på kvalitetsdenim och klassiska arbetskläder, skor, huvudbonader, musik, tidskrifter, böcker och accessoarer. Vi handplockar klassiska plagg gjorda med kärlek och kvalitet. Vi strävar efter att erbjuda dig det lilla extra. Öppet vardagar kl. 10-18, lördagar kl. 10-14.

HepCat Store, St.Lars väg 21, Lund www.hepcat.se

 

Söndagslyx på Grand

16107284_1305784149464341_7352635112875271320_o 2

Söndagslyx! Det ultimata sättet att avrunda/starta veckan är att boka Grand Hotels söndagslyxpaket. 695 kr per person i dubbelrum inkluderar två rätters meny i Matsalen, övernattning och Grands berömda frukostbuffet. Boka på telefon 046-280 61 00.

 

Meat´d Paté

Meat´d Paté Lunds Saluhall

Meat´d Paté är en ny restaurang i Saluhallen, mitt emot Malmstens Kök. Det är kockarna Mathias Norlin och Omer Fejzulovski som står bakom restaurangen. Självklart används råvaror i säsong och det är utefter råvarorna som menyerna skapas. Alla är välkomna till lunch, kväll som eftermiddag, sitt ner vid borden eller häng i baren och njut av en vällagad paté samtidigt som du passar på att byta några ord med Mathias och Omer. Vill du boka bord eller har andra frågor ring tel. 046-128080.

 

Boardwalk, St. Södergatan 27

Boardwalk är en alldeles nyöppnad surfinspirerad klädbutik som du hittar på St. Södergatan 27. I den fantastiska lokalen finns kläder från Billabong, O´Neill, Rip Curl och Mystic; kläder av hög kvalitet i en avslappnad stil med mycket färg och mönster.

Butiken rymmer även en förmedling av begagnade brädor liksom surf- och skatetillbehör. Sortimentet kommer så småningom att utökas med bland annat surfmagasin och skor från Vans.

Bakom butiken står Christian Dolovski som många känner igen från Stortorget, Pintxos och Love Coffee. Visionen är att skapa en mötesplats i Lund där kärleken till brädor får stå i fokus.

Boardwalk, St. Södergatan 27. facebook 

 

Lund Citys presentkort

presenkort-illustration2

Ge bort lyxen att få välja present själv bland butiker, caféer, restauranger, hotell, frisörer och upplevelser i hjärtat av Lund! Lund Citys presentkort säljs på Turistbyrån och här på www.lundcity.se. Var kortet kan användas ser du här!

 

Lunds Saluhall

DSC_5113-web

Fika, brunch, lunch eller middag? Här finns restauranger för alla smaker. Vill du hellre laga mat hemma har vi ett stort utbud bland våra handlare. Allt från fisk och kött till goda ostar, kryddiga såser, prisad senap och något gott efter maten. Vi erbjuder catering, matlagningskurser och större provningar av både mat och dryck.

Butikerna i Saluhallen har öppet måndag-onsdag kl. 10-18, torsdag och fredag kl. 10-19, lördag kl. 10-16 förutom Systembolaget som stänger kl. 15 på lördagar.

Restaurangerna har öppet: Malmstens Fisk, Shiraz, Meat´d paté, Alfredo: måndag-onsdag kl. 11-18, torsdag kl. 11-19, fredag och lördag kl. 11-22. Surfshack har öppet kl. 11-23 måndag till torsdag, kl. 11-24 fredag-lördag.

 

Årets utdelning av gesällbrev

Mikaela Persson Stråh

Vi gratulerar Mikaela Persson från Stråh som vid fredagens utdelning av gesäll- och mästarbrev i frisör-, hovslagare- och låssmedsyrkena fick sitt gesällbrev i frisöryrket! På bilden tillsammans med Jenny Hultgren, också från Stråh.

 

Butikernas öppettider i Lund City

De flesta butiker i centrala Lund har öppet kl. 10-18 på vardagar och kl. 10-15 på lördagar. Många butiker har även öppet till kl. 19 på vardagar och till kl. 16 på lördagar. Omkring 150 butiker, gallerier, caféer och restauranger har söndagsöppet, vanligast kl. 12-16. För respektive butiks öppettider se under fliken ”Handla”!

 

Lunds Turistbyrå

Lunds Turistbyrå

På Lunds Turistbyrå kan du få information om Lund, Skåne, Sverige och Danmark. Den kunniga personalen tipsar gärna om evenemang och utflykter och hjälper till med bokning av guider, vandringar, hotell med mera. På Turistbyrån finns även ett blandat utbud av souvenirer, kartor och böcker. I samma lokaler finns Biljettbyrån.

Lunds Turistbyrå och Biljettbyrån, Botulfsgatan 1a. Öppet vardagar kl. 10-18 och lördagar kl. 10-14.

 

Projektet lundcity.se

På www.lundcity.se hittar du enkelt allting du söker i Lund. Närmare 600 butiker, restauranger, caféer, hantverkare, hotell och banker verksamma i centrala Lund finns presenterade med kontaktuppgifter, öppettider och läge markerat på en Google-karta.

Här finns också möjlighet att köpa presentkortet Lund City, ett VISA-kort som kan användas för att betala i alla anslutna butiker i Lund City. Därutöver hittar du information om att parkera i Lund och fördelarna med att använda Parksters app för att hitta och betala för parkering, samt ett urval av de fantastiska besöksmål som gör Lund till något alldeles unikt.

Bakom hemsidan står Lunds Citysamverkan; en sammanslutning av Fastighetsägarna Lund City, Handelsföreningen och Lunds kommun. Läs mer här.

Vi är mycket tacksamma för hjälp med att hålla sidan aktuell. Om du ser något som behöver uppdateras eller vill komma med tips: maila till info@lundcity.se.