Rosa Hoppet 2 oktober

cropped-skacc88rmavbild-2014-09-02-kl-21-54-48

#rosahoppet är ett cykellopp som arrangeras söndagen den 2 oktober till förmån för Cancerfonden. Cykelloppet är 30 km eller 60 km långt och börjar i Lund, går via Bjärred, Lomma och tillbaka till Lund. Starten går kl. 10 och du kan välja att cykla individuellt eller i lag. 1:a pris är en cykel och du har möjlighet att vinna fina priser genom att bara delta. Anmäl dig redan idag på rosahoppet.se: 200 kr per deltagare eller 1000 kr per lag (6st) – och vi cyklar i rosa!

 

Nu blir Lund lite roligare!


Lek & Sak har nyligen slagit upp portarna till den varsamt och vackert renoverade lokalen på Stora Gråbrödersgatan 13, där Lengertz Antikvariat tidigare låg. Här finns leksaker som du inte hittar i vanlig leksakshandel, barnböcker, presenter & kort till kalas och ett stort utbud av nallar och mjuka djur.

Butiken drivs av Kajsa Lindström och Helen Eyrich, båda med en bakgrund på Gleerups barnboksavdelning. Kajsa har också skapat de fantastiska böckerna om Nalla & Björn, och i ett rum i butiken har hon nu sin nalle-ateljé. Några av miljöerna från böckerna finns i butiken i form av tittskåp!

Stora Gråbrödersgatan 13, Lund. Öppet vardagar kl. 10-18 och lördag kl. 10-15.

 

Första finalisterna i fototävlingen!

Lundcity insta-sept-2016

Här är de första finalisterna i Lund Citysamverkans alldeles nya instagramtävling! Vinnaren presenteras i nästa nummer av Hallå liksom här på lundcity.se onsdag 28 september. Tävlingen kommer att fortsätta med olika månadsteman, och i vinstpotten finns Lund Citys Presentkort som gäller i citybutikerna.

Första pris: 1000 kr. Andra, tredje och fjärde pris: 300 kr.

Temat för oktober månads tävling blir ”Matstaden Lund”. Följ handelsforeningen.lundcity på Instagram och tagga ditt inlägg med #matstadenlund senast fredag 21 oktober! Som deltagare godkänner du att ditt bidrag publiceras i Citysamverkans olika kanaler samt i tidningen Hallå med hänvisning till ditt kontonamn på Instagram.

 

Meat´d Paté

Meat ´d Paté Saluhallen

15 september öppnade den nya restaurangen Meat´d Paté i Saluhallen, mitt emot Malmstens Kök. Det är kockarna Mathias Norlin och Omer Fejzulovski som står bakom restaurangen. Mycket kommer serveras direkt ur grytor och skålar, så kallad ”sharing food”. Självklart används råvaror i säsong och det är utefter råvarorna som menyerna skapas. Alla är välkomna till lunch, kväll som eftermiddag, sitt ner vid borden eller häng i baren och njut av en vällagad paté samtidigt som du passar på att byta några ord med Mathias och Omer. Vill du boka bord eller har andra frågor ring tel. 046-128080.

 

Studentrabatt på Crêperiet

Crêperiet Lund City

Crêperiet på Klostergatan har öppet från tidig morgon till sen kväll, och inleder dagen med att servera en av Lunds absolut trevligaste frukostar. Hit är såväl hotellgäster från de egna hotellen som alla andra är välkomna. Till lunch, fika och middag serveras ett stort utbud med galetter i fokus, och Sveriges kanske största sortiment av fransk cider.  På menyn finns även desserter och efterrättscrêpes och här serveras en populär brunch lördag-söndag.

Som student erhåller du 25% rabatt på Crêperiet på vardagar kl. 14-18.

Klostergatan 14, Lund.  www.creperiet.nu  tel. 0723 290 800. Öppet måndag-fredag kl. 7–22, lördag kl. 8-22, söndag kl. 8-20. Köket stänger cirka en timma innan stängning.

 

Det finns alltid en anledning att överraska!

presentkortet

Ge bort lyxen att få välja present själv bland butiker, caféer, restauranger, hotell, frisörer och upplevelser i hjärtat av Lund! Lund Citys Presentkortet kan användas här! Kortet säljs på Lunds Turistbyrå och här på lundcity.se.

 

Masai Clothing Company

IMG_8425
Nu har Masai Clothing Company öppnat sin butik på Lilla Fiskaregatan. Varmt välkomna till Lund!

 

Lunds Saluhall

saluhallen-visning

Butikerna i Saluhallen har öppet måndag-onsdag kl. 10-18, torsdag och fredag kl. 10-19, lördag kl. 10-16 förutom Systembolaget som stänger kl. 15 på lördagar. Restaurangerna har öppet: Malmstens Fisk, Shiraz, Terrin & Vin, Alfredo: måndag-onsdag kl. 11-18, torsdag kl. 11-19, fredag och lördag kl. 11-22. Grill och Meze har öppet kl. 11-23 måndag-torsdag, och kl. 11-24 fredag och lördag.

 

Guidade visningar i Botan

botan-50525b

Följ händelserna under året i Botaniska Trädgården genom de öppna visningar med ett aktuellt tema som äger rum första onsdagen varje månad. Visningarna leds av Botans botanister. Biljetten kostar 50 kr och köps i butiken i växthuset samma dag innan visningen. Ingen föranmälan. Visningarna sker utomhus om inte annat anges. Samling vid växthusen.

5 oktober Grönsaker och frukt – nyttigt i köksträdgården
2 november Hur gör växterna inför vintern?
7 december Grönt till jul

 

Sensommareftermiddag i Lundagård

Lundagård lundcity

 

Pettson och Findus på Kulturen

Pettson och Findus på Kulturen

Kulturen har öppnat en ny lekutställning! Den här gången är det Sven Nordqvists barnboksfigurer Pettson och Findus värld som byggts upp. När man kliver in i utställningen kommer man in på Pettsons gård, med hönshus, snickarbod, utedass och förstås huset där han bor tillsammans med katten Findus. I hagen utanför går grannens tjur, som är en viktig karaktär i boken Pannkakstårtan. I sjön ligger ekan som Pettson och Findus tar en fisketur med i boken Stackars Pettson. Lite här och var ser man mucklor, de små varelserna som Findus leker och pratar med. Det blir en rolig utmaning för barnen att försöka hitta alla mucklor.

Sven Nordqvist har också gjort en stor målning speciellt för utställningen, ett landskap som blir en härlig bakgrund till de uppbyggda miljöerna. Den stora nya bilden är full av kluriga detaljer, precis som vi är vana vid från Pettson och Findus-böckerna.

Utställningen pågår till september 2017.

 

Whiteguide 2016

Hjärtliga gratulationer till Mat & Destillat som i årets White Guide får högst betyg av Lunds restauranger och tillsammans med Vendels Matrum placerar sig i kategorin ”Mycket god klass”.

I ”God klass” återfinns Bantorget 9, Klostergatans fisk, Les Halles och Grand Hotel medan Ihsiri, Klostergatans Vin & Delikatess, M.E.A.T och Toyo får ett omnämnande under ”Också ett bra ställe”. Bland Lund caféer återfinns Skt Jakobs stenugnsbageri, Patisseriet, Love Coffee Roasters och Inkognito i Whiteguide.

 

Butikernas öppettider i Lund City

De flesta butiker i centrala Lund har öppet kl. 10-18 på vardagar och kl. 10-15 på lördagar. Många butiker har även öppet till kl. 19 på vardagar och till kl. 16 på lördagar. Omkring 150 butiker, gallerier, caféer och restauranger har söndagsöppet, vanligast kl. 12-16. För respektive butiks öppettider se under fliken ”Handla”!

 

Lunds Turistbyrå

Lunds Turistbyrå

På Lunds Turistbyrå kan du få information om Lund, Skåne, Sverige och Danmark. Den kunniga personalen tipsar gärna om evenemang och utflykter och hjälper till med bokning av guider, vandringar, hotell med mera. På Turistbyrån finns även ett blandat utbud av souvenirer, kartor och böcker. I samma lokaler finns Biljettbyrån.

Lunds Turistbyrå och Biljettbyrån, Botulfsgatan 1a. Öppet vardagar kl. 10-18 och lördagar kl. 10-14.

 

Projektet lundcity.se

På www.lundcity.se hittar du enkelt allting du söker i Lund. Närmare 600 butiker, restauranger, caféer, hantverkare, hotell och banker verksamma i centrala Lund finns presenterade med kontaktuppgifter, öppettider och läge markerat på en Google-karta.

Här finns också möjlighet att köpa presentkortet Lund City, ett VISA-kort som kan användas för att betala i alla anslutna butiker i Lund City.

Därutöver finns här information om att parkera i Lund och fördelarna med att använda Parksters app för att hitta och betala för parkering, samt ett urval av de fantastiska besöksmål som gör Lund till något alldeles unikt.

Bakom hemsidan står Lunds Citysamverkan; en sammanslutning av Fastighetsägarna Lund City, Handelsföreningen och Lunds kommun. Läs mer här.

Vi är mycket tacksamma för hjälp med att hålla sidan aktuell. Om du ser något som behöver uppdateras eller vill komma med tips: maila till info@lundcity.se.