Abrick Macaronn blir Taquerian

13029669_1691640894420536_4215592296365793454_o (1)
Abrick Macaronn stänger 4 maj för att återuppstå en vecka senare i form av Lunds första Taqueria. Taquerian​ kommer servera äkta mexikanska tacos i mjuka nygrillade majstortillas alla möjliga smak kombinationer och smakexplosioner.

Klostergatan 11, Lund.

 

Guidad visning i Botan 4 maj

lundcity-botan-tulpaner

Följ händelserna under året i Botaniska Trädgården genom de öppna visningar med ett aktuellt tema som äger rum första onsdagen varje månad. Visningarna leds av Botans botanister. Biljetten kostar 50 kr och köps i butiken i växthuset samma dag innan visningen. Ingen föranmälan. Visningarna sker utomhus om inte annat anges. Samling vid växthusen.

Nästa visning: 4 maj klockan 12:15. Tulpaner, påskliljor och pingstliljor – tidiga favoriter i rabatten

 

Café Botan

Café Botan

Café Botan har öppnat för säsongen och håller öppet alla dagar kl. 11-18.

 

Lundaloppet 14 maj

Lundaloppet 2016

Lundaloppet är en härlig motionsfest genom de centrala delarna av medeltidsstaden Lund. Du väljer mellan 10-kilometersslingan som visar dig många delar av Lund som du aldrig sett förut och den kortare 5-kilometersslingar där du kan välja mellan löpklass och gå/lunka/löp-klass utan tidtagning. Och för alla barn finns Lilla Lundaloppet, ett alldeles eget Lundalopp på riktigt över ca 850 meter med nummerlapp, startskott och eltidtagning med chip.

Anmäl dig här! www.lundloppet.se

 

Missa inte Tage Andersen på Kulturen!

Tage Andersen på Kulturen   Tage Andersen på Kulturen

I år firar Tage Andersen 40 år som blomsterkonstnär i Köpenhamn. Det uppmärksammas med en utställning som konstnären har skapat speciellt för Kulturen. Det är delvis en retrospektiv utställning, men här finns också en stor mängd nya konstobjekt som visas för första gången. Tage Andersen har valt att kombinera sina skapelser med fotografen Bent Rejs rock- och popfotografier från 1960-talet. Två kända danskars verk kombineras i en utställning med konst, blommor, fantasi och rockikoner i en annorlunda och överraskande kombination.

Utställningen pågår t.o.m. 15 maj 2016. Öppet tisdag-söndag kl. 12-16.

 

Pettson och Findus på Kulturen

Pettson och Findus på Kulturen

Kulturen har öppnat en ny lekutställning! Den här gången är det Sven Nordqvists barnboksfigurer Pettson och Findus värld som byggts upp. När man kliver in i utställningen kommer man in på Pettsons gård, med hönshus, snickarbod, utedass och förstås huset där han bor tillsammans med katten Findus. I hagen utanför går grannens tjur, som är en viktig karaktär i boken Pannkakstårtan. I sjön ligger ekan som Pettson och Findus tar en fisketur med i boken Stackars Pettson. Lite här och var ser man mucklor, de små varelserna som Findus leker och pratar med. Det blir en rolig utmaning för barnen att försöka hitta alla mucklor.

Sven Nordqvist har också gjort en stor målning speciellt för utställningen, ett landskap som blir en härlig bakgrund till de uppbyggda miljöerna. Den stora nya bilden är full av kluriga detaljer, precis som vi är vana vid från Pettson och Findus-böckerna.

Utställningen pågår till september 2017.

 

Åhléns Årets Lundaköpman

Åhléns Lund Årets Lundaköpman
Åhléns har tilldelats priset som Årets Lundaköpman vid en ceremoni i Rådhuset. Pristagaren utses av Handelsföreningen i Lund som motiverade sitt val med att Åhléns står för en genuin handelskultur, ett hållbarhetsbegrepp som tar hänsyn till människor och miljö och är en butik som förutom kvalitet står för fint personligt bemötande och fantastisk service.

Stort grattis till varuhuschef Hans Molin och alla medarbetare!

 

Vinnaren av Årets Bartender

Mat & Destillat

Hjärtliga gratulationer till Fredrik Lundegård från Mat & Destillat som van Årets Bartender 2016 och därmed representerar Sverige i VM i Tokyo! Fredrik vann i den stora klassiska klassen med hjälp av sin drink Tic toc termeric med svensk björksprit, punsch, hemmagjord lag på gurkmeja, citron och japansk peppar samt svensk chilivodka.

 

Det händer i Saluhallen!

Smaka dig genom Saluhallen! Nu finns nya datum för de mycket uppskattade kulinariska rundvandringarna med Jacques Schultze. Datum för rundvandringarna är 21 april och 12 maj kl. 16.30-18.30. Biljetterna kostar 300 kr och du köper dem här.

Pretty Flowers Pop-up butik fredag och lördag under april och maj
Ostronfrossa hos Malmstens fisk varje fredag kl. 15-18
Jazzmusik med S’il vous play Quartet i restaurangdelen Lördag 9, 16 och 23 april kl. 18.30-21.30

 

Ekologisk hårvård på Pachamamas

Pachamamas är en ekologisk frisörsalong som sedan ett år tillbaka finns på en lugn innergård på Kyrkogatan 21 i Lund. Pachamamas drivs av Francisca och Sara med fokus på individuellt välmående och allas vår miljö. De använder färger och produkter som är så fria som möjligt från hormonstörande, allergena och giftiga ämnen tex färgmetoden New Generation från Elumen. Francisca har tidigare jobbat på salong i Lund medan Sara sedan 15 år arbetat i Höllviken.

Salongen erbjuder en behaglig, lugn och avkopplande atmosfär. Pachamamas betonar gärna vikten av samverkan mellan lokala entreprenörer med liknande värderingar vad gäller miljö och kvalitet. ”Det blir både roligare och enklare om man vågar göra saker tillsammans” säger Francisca och berättar om de gårdsfester som Pachamamas tagit initiativ till och där även Reko Deli, Love Coffee, Cashew Catering, Pavement och Trottoar deltagit.

Pachamama betyder Moder Jord på indianspråket Quechua!

Pachamamas, Kyrkogatan 21, telefon 046-134130 Boka tid.

 

Whiteguide 2016

Hjärtliga gratulationer till Mat & Destillat som i årets White Guide får högst betyg av Lunds restauranger och tillsammans med Vendels Matrum placerar sig i kategorin ”Mycket god klass”.

I ”God klass” återfinns Bantorget 9, Klostergatans fisk, Les Halles och Grand Hotel medan Ihsiri, Klostergatans Vin & Delikatess, M.E.A.T och Toyo får ett omnämnande under ”Också ett bra ställe”.

 

Lunch på Reko Deli

Nu börjar Reko Deli servera lunch för avhämtning – soppor lagade av säsongens bästa ekologiska råvaror! Först ut är en rostad blomkål- och äpplesoppa med surdegsbröd på råg och en ostkräm med körvel och citron för 65kr.

Reko Deli, Bredgatan 4, Lund. Öppet måndag-onsdag kl. 11-18, torsdag-fredag kl. 11-19 och lördag kl. 10-15.
Soppa serveras måndag-fredag!

 

After Work på Terrin & Vin

På After work hos Terrin & Vin i Saluhallen kan du alla torsdagar och fredagar kl. 15-18 njuta av denna härliga Ost & Chark-bricka. Det finns också Toast Skagen och Moules Frites kombinerat med ett glas vin eller öl.

 

Presentkortet Lund City!

presenkort-illustration2

Lund Citys presentkort är den perfekta presenten som ger miljontals möjligheter! Presentkortet är ett VISA-kort som laddas med valfritt belopp, upp till 5 000 kr, och sedan används för att betala i alla anslutna verksamheter i Lund City; såväl butiker, caféer, restauranger, hotell och frisörer som evenemang och upplevelser. Kortet gäller i 12 månader från inköpsdagen.

Kortet säljs här på lundcity.se samt på Lunds Turistbyrå, Botulfsgatan 1, tel. 046-35 50 40.

 

Ostronfrossa på Malmstens Fisk

lundcity-lundicity-141103

Varje fredag kl. 15-18 kan du avnjuta ostron på Malmstens Fisk!

Malmstens Fisk, Saluhallen, Mårtenstorget 1 Lund.

 

Butikernas öppettider i Lund City

De flesta butiker i centrala Lund har öppet kl. 10-18 på vardagar och kl. 10-15 på lördagar. Många butiker har även öppet till kl. 19 på vardagar och till kl. 16 på lördagar. Omkring 150 butiker, gallerier, caféer och restauranger har söndagsöppet, vanligast kl. 12-16. För respektive butiks öppettider se under fliken ”Handla”!

 

Lunds Turistbyrå

Lunds Turistbyrå

På Lunds Turistbyrå kan du få information om Lund, Skåne, Sverige och Danmark. Den kunniga personalen tipsar gärna om evenemang och utflykter och hjälper till med bokning av guider, vandringar, hotell med mera. På Turistbyrån finns även ett blandat utbud av souvenirer, kartor och böcker. I samma lokaler finns Biljettbyrån.

Lunds Turistbyrå och Biljettbyrån, Botulfsgatan 1a. Öppet vardagar kl. 10-18 och lördagar kl. 10-14.

 

Projektet lundcity.se

På www.lundcity.se hittar du enkelt allting du söker i Lund. Närmare 600 butiker, restauranger, caféer, hantverkare, hotell och banker verksamma i centrala Lund finns presenterade med kontaktuppgifter, öppettider och läge markerat på en Google-karta.

Här finns också möjlighet att köpa presentkortet Lund City, ett VISA-kort som kan användas för att betala i alla anslutna butiker i Lund City.

Därutöver finns här information om att parkera i Lund och fördelarna med att använda Parksters app för att hitta och betala för parkering, samt ett urval av de fantastiska besöksmål som gör Lund till något alldeles unikt.

Bakom hemsidan står Lunds Citysamverkan; en sammanslutning av Fastighetsägarna Lund City, Handelsföreningen och Lunds kommun. Läs mer här.

Vi är mycket tacksamma för hjälp med att hålla sidan aktuell. Om du ser något som behöver uppdateras eller vill komma med tips: maila till info@lundcity.se.