• sv
  • en
Samba, Balkanband och söndagsöppet : )

Vi hoppas på en härlig vårhelg i Lund och är glada över att presentera både Sambatåg och Lars Erik Larsson-gymnasiets Balkanband. Sambatåget startar kl 12.00 på Bantorget, håller en konsert på Stortorget 12.30 i ca 20 minuter, sedan en ny konsert vid 13.30 innan de vänder tillbaka mot Bantorget en stund senare.

Balkanbandet framträder på Stortorget kl. 11.30, 13.00 och 14.00.

Rekommenderade öppettider för butikerna är lördag kl. 10-16 och söndag kl. 12-16.

 

Tomas Andersson Wij

Tomas Andersson Wij Lunds Stadsteater

Tomas Andersson Wij släpper sitt tionde studioalbum i vår och följer upp med en omfattande Sverigeturné under mars och april. Den 24 mars kommer han till Lund och Lunds Stadsteater.

Föreställningen börjar 19:30. Biljetter köper du här.

 

Fina nyheter på Hovby no 9

   

Nu finns det både macarons och lakritsbiskvier på Hovby no 9! Öppet tisdag-fredag kl. 11-18 och lördagar kl. 11-15 inne på gården, Stora Gråbrödersgatan 3.

 

Albert Wiking – We have a dream

Lunds konsthall 18 mars – 7 maj 2017, vernissage fredagen den 17 mars kl 18-21

”We have a Dream” är en fotoutställning om mod, medmänsklighet och människans rättigheter som besöker Lunds konsthall den 17 mars-7 maj. Lunds konsthall visar ett urval av 114 porträtt från hela världen tagna under åren 2002–2016. Till varje porträtt hör en berättelse, och tillsammans vill de visa att ingenting är omöjligt.

Syftet med utställningen och boken We Have a Dream är att inspirera alla till att våga följa sina drömmar, stora som små, nu eller långt senare i livet. Att drömma ger kraft och mod. Läs mer på Lunds Konsthalls hemsida!

 

Brunch på Mejeriet 26 mars

Alla söndagar mellan kl. 11 och 15 är det brunch på Mejeriet. Ta med vänner, familj och alla som du tycker om. Mejeriet lovar att göra sitt bästa för att det ska bli en magiskt mysig stund med god mat och trevliga samtal.

Brunch – 189:-, 0-7 år – 0:-, 8-12 år – 70:-, Student – 159:-

På brunchbordet dukas fram rostbiff med kockens remouladsås, pigga smoothies, storslagen ostbricka, skuren frukt, nygräddade pannkakor och mycket mycket mer.

 

Skaldjursbuffé på Grand Hotel 23-25 mars

Från Smögen till Island, från hummer och räka till pilgrimsmussla och kungskrabba. Vi samlar de bästa skaldjuren från haven omkring oss. Ät så mycket du vill från vår skaldjursbuffé – eller beställ en skaldjursplateau att ta med hem från Grand Deli. Pris från 855kr i restaurangen och 375kr om du tar med dig hem från Grand Deli

Boka bord på 046-2806130 eller grandilund.se. Än finns det ett fåtal platser kvar!

 

På Skissernas

Här väntar ett ambitiöst och samtidigt jordnära skandinaviskt kök där det med hjälp av fantastiska råvaror skapas stora smaksensationer. Fokus ligger på bonden runt hörnet, smaker från vårt avlånga land och kärleken till hantverket.

Hos På Skissernas går det att njuta av lunch, middag, fest, brunch eller bara något att dricka eller fika. Alltihop helst med ett besök på det världsunika Skissernas Museum.

Öppettider
Kvällsöppet Onsdag – Lördag 17.30 och framåt
Lunch Måndag – Fredag 11.30-14.30
Fika Tisdag – Söndag 11.30-17.00
Brunch Lördag och Söndag två sittningar 11.30-13.30 alternativt 14.00-16.00

På Skissernas, Finngatan 2 i Lund. tel. 046-2226868. Boka Bord.

 

Smakvandring i Lunds Saluhall

Följ med på en kulinarisk rundvandring i Lunds Saluhall, provsmaka handlarnas specialiteter, hör om husets historia, mattraditioner och mycket annat intressant och roligt. Smakvandringen kostar 300 kr per person och i priset ingår generösa smakprover och en alkoholfri dryck. Biljetter köper du på Biljettbyrån, inne på Lunds Turistbyrå. Aktuella datum:

Torsdag 6 april kl. 16.30-18.30

Tisdag 18 april kl. 15.30-17.30
Torsdag 4 maj kl. 15.30-17.30
Tisdag 23 maj kl. 15.30-17.30

 

Lunds Saluhall

DSC_5113-web

Fika, brunch, lunch eller middag? Här finns restauranger för alla smaker. Vill du hellre laga mat hemma har vi ett stort utbud bland våra handlare. Allt från fisk och kött till goda ostar, kryddiga såser, prisad senap och något gott efter maten. Vi erbjuder catering, matlagningskurser och större provningar av både mat och dryck.

Butikerna i Saluhallen har öppet måndag-onsdag kl. 10-18, torsdag och fredag kl. 10-19, lördag kl. 10-16 förutom Systembolaget som stänger kl. 15 på lördagar.

Restaurangerna har öppet: Malmstens Fisk, Shiraz, Meat´d paté, Alfredo: måndag-onsdag kl. 11-18, torsdag kl. 11-19, fredag och lördag kl. 11-22. Surfshack har öppet kl. 11-23 måndag till torsdag, kl. 11-24 fredag-lördag.

 

Skissernas Museum

Skissernas Museum har efter ett omfattande förnyelsearbete äntligen öppnat dörrarna till världens största samling skisser och modeller till svensk och internationell offentlig konst! Museets nya tillbyggnader rymmer ny entré, museibutik, den nya restaurangen vid namn ”På Skissernas” samt en ny sal för programverksamhet i hjärtat av museet. Som om detta inte var nog presenteras även basutställningarna i nya urval och ny utställningsdesign.

Öppet tisdag-onsdag 11-17, torsdag 11-21, fredag 11-18, lördag-söndag 12-17. www.skissernasmuseum.se

 

HepCat Store

HepCat Store är en livsstilsbutik inriktad på kvalitetsdenim och klassiska arbetskläder, skor, huvudbonader, musik, tidskrifter, böcker och accessoarer. Vi handplockar klassiska plagg gjorda med kärlek och kvalitet. Vi strävar efter att erbjuda dig det lilla extra. Öppet vardagar kl. 10-18, lördagar kl. 10-14.

HepCat Store, St.Lars väg 21, Lund www.hepcat.se

 

Boardwalk, St. Södergatan 27

Boardwalk är en alldeles nyöppnad surfinspirerad klädbutik som du hittar på St. Södergatan 27. I den fantastiska lokalen finns kläder från Billabong, O´Neill, Rip Curl och Mystic; kläder av hög kvalitet i en avslappnad stil med mycket färg och mönster.

Butiken rymmer även en förmedling av begagnade brädor liksom surf- och skatetillbehör. Sortimentet kommer så småningom att utökas med bland annat surfmagasin och skor från Vans.

Bakom butiken står Christian Dolovski som många känner igen från Stortorget, Pintxos och Love Coffee. Visionen är att skapa en mötesplats i Lund där kärleken till brädor får stå i fokus.

Boardwalk, St. Södergatan 27. facebook 

 

Lund Citys presentkort

presenkort-illustration2

Ge bort lyxen att få välja present själv bland butiker, caféer, restauranger, hotell, frisörer och upplevelser i hjärtat av Lund! Lund Citys presentkort säljs på Turistbyrån och här på www.lundcity.se. Var kortet kan användas ser du här!

 

Butikernas öppettider i Lund City

De flesta butiker i centrala Lund har öppet kl. 10-18 på vardagar och kl. 10-15 på lördagar. Många butiker har även öppet till kl. 19 på vardagar och till kl. 16 på lördagar. Omkring 150 butiker, gallerier, caféer och restauranger har söndagsöppet, vanligast kl. 12-16. För respektive butiks öppettider se under fliken ”Handla”!

 

Lunds Turistbyrå

Lunds Turistbyrå

På Lunds Turistbyrå kan du få information om Lund, Skåne, Sverige och Danmark. Den kunniga personalen tipsar gärna om evenemang och utflykter och hjälper till med bokning av guider, vandringar, hotell med mera. På Turistbyrån finns även ett blandat utbud av souvenirer, kartor och böcker. I samma lokaler finns Biljettbyrån.

Lunds Turistbyrå och Biljettbyrån, Botulfsgatan 1a. Öppet vardagar kl. 10-18 och lördagar kl. 10-14.

 

Projektet lundcity.se

På www.lundcity.se hittar du enkelt allting du söker i Lund. Närmare 600 butiker, restauranger, caféer, hantverkare, hotell och banker verksamma i centrala Lund finns presenterade med kontaktuppgifter, öppettider och läge markerat på en Google-karta.

Här finns också möjlighet att köpa presentkortet Lund City, ett VISA-kort som kan användas för att betala i alla anslutna butiker i Lund City. Därutöver hittar du information om att parkera i Lund och fördelarna med att använda Parksters app för att hitta och betala för parkering, samt ett urval av de fantastiska besöksmål som gör Lund till något alldeles unikt.

Bakom hemsidan står Lunds Citysamverkan; en sammanslutning av Fastighetsägarna Lund City, Handelsföreningen och Lunds kommun. Läs mer här.

Vi är mycket tacksamma för hjälp med att hålla sidan aktuell. Om du ser något som behöver uppdateras eller vill komma med tips: maila till info@lundcity.se.