Grand Opening Skissernas Museum

Skissernas Museum öppnar efter ett omfattande förnyelsearbete äntligen dörrarna till världens största samling skisser och modeller till svensk och internationell offentlig konst! Detta sker med en storslagen Grand Opening helgen den 28-29 januari- fri entré!

Museets nya tillbyggnader invigs: ny entré, museibutik och den nya restaurangen vid namn På Skissernas samt en ny sal för programverksamhet i hjärtat av museet. Som om detta inte var nog presenteras även basutställningarna i nya urval och ny utställningsdesign.

 

Lagerrensning på Lexis i Kapellet

Lagerrensning i Kapellet

Idag inleder Lexis Papper en stor lagerrensning med 30% rabatt på de flesta varorna på Lexis i Kapellet, Paradisgatan 5. Det finns mängder med block, pärmar, pennor, miniräknare, skrivböcker, klister, gem, mappar, platsfickor, register, treämnesblock, skissblock, blockkuber, magneter och mycket annat! Öppet vardagar kl. 10-15.

 

Söndagslyx på Grand

16107284_1305784149464341_7352635112875271320_o 2

Söndagslyx! Det ultimata sättet att avrunda/starta veckan är att boka Grand Hotels söndagslyxpaket. 695 kr per person i dubbelrum inkluderar två rätters meny i Matsalen, övernattning och Grands berömda frukostbuffet. Boka på telefon 046-280 61 00.

 

Madamilen

Delta i en kulinarisk matvandring i centrala Lund och avnjut smakprover från tio lokala butiker och restauranger. Madamilen äger rum 25 februari och följande stopp ingår: Ingelsta Kalkon (start), Grand Deli, Reko Deli, Tehuset Java, La Cucina, Ahlgrens Konfektyr, Korvhuset, Café Paradiset, Meat d Paté. Biljetten kostar 299 kr och säljs via Tickster.

 

Afternoon Tea & Brunch på Grand

Afternoon Tea & Brunch på Grand Hotel

Martin Hansen och Erik Berne vill gärna hälsa alla gäster varmt välkomna till Grand Hotels Afternoon Tea och Brunch. Säsongspremiär med flera goda nyheter nu till helgen. Afternoon Tea serveras på lördagar kl 13-16 och Brunch på söndagar från klockan 12. Boka bord på tel. 046-280 62 00.

 

Instagramtävling

Välkommen att delta i Citysamverkan och tidningen Hallås gemensamma fototävling! Tävlingen har olika månadsteman och i vinstpotten finns Lund Citys Presentkort på 1000 kr som gäller i citybutikerna. Temat för februari månads tävling är ”Mötesplats Lund”. I Hallå den 23 februari publicerar vi tio finalister. Vinnaren utses av Hallås läsare genom en omröstning via sms. Så här deltar du i tävlingen: Följ handelsforeningen.lundcity på Instagram och tagga ditt inlägg med #mötesplatslund senast fredag 17 februari.

 

Sticklingbytardag Mejeriet

Mejeriet Sticklingbytardag

Stora sticklingsbytardagen på Mejeriet är här! Tredje lördagen i februari ses vi för att byta sticklingar och skott med varandra. Så här enkelt är det; För varje stickling du har med dig får du ta en annan med dig hem! Förutom sticklingsutbyte kommer det att finnas en massa annat växtrelaterade mer eller mindre nördiga saker att hitta på. Vad det blir återstår fortfarande att se, så håll koll här i evenemanget ♥.

18 februari kl. 10.00 – 11.00. Inlämning av sticklingar (i påse/kruka med tillhörande lapp där det står vad det är för växt.) För varje stickling du lämnar in får du en lapp, en ”sticklingspeng”, som du sen kan byta mot valfri stickling när startskottet gått.

 

Meat´d Paté

Meat´d Paté Lunds Saluhall

Meat´d Paté är en ny restaurang i Saluhallen, mitt emot Malmstens Kök. Det är kockarna Mathias Norlin och Omer Fejzulovski som står bakom restaurangen. Självklart används råvaror i säsong och det är utefter råvarorna som menyerna skapas. Alla är välkomna till lunch, kväll som eftermiddag, sitt ner vid borden eller häng i baren och njut av en vällagad paté samtidigt som du passar på att byta några ord med Mathias och Omer. Vill du boka bord eller har andra frågor ring tel. 046-128080.

 

Boardwalk, St. Södergatan 27

Boardwalk är en alldeles nyöppnad surfinspirerad klädbutik som du hittar på St. Södergatan 27. I den fantastiska lokalen finns kläder från Billabong, O´Neill, Rip Curl och Mystic; kläder av hög kvalitet i en avslappnad stil med mycket färg och mönster.

Butiken rymmer även en förmedling av begagnade brädor liksom surf- och skatetillbehör. Sortimentet kommer så småningom att utökas med bland annat surfmagasin och skor från Vans.

Bakom butiken står Christian Dolovski som många känner igen från Stortorget, Pintxos och Love Coffee. Visionen är att skapa en mötesplats i Lund där kärleken till brädor får stå i fokus.

Boardwalk, St. Södergatan 27. facebook 

 

Vinterlund

Vinter på Kulturen

Vinterlund fortsätter ända fram till Alla hjärtans dag 14 februari, och erbjuder ett omfattande program med såväl kultur- som sportevenemang, från julstök till spännande möten i Stortorgets nya vinterkupol. Vinterlund har kommit till som ett samverkansprojekt mellan Lunds kommun, Lund Citysamverkan och Lunds kultur- och föreningsliv. Vinterlunds program hittar du här!

 

Lunds första skidfestival

15 januari planerar Ski Team Skåne och Lunds kommun att arrangera skidfestival i Stadsparken som erbjuder något för alla åldrar. För att kunna göra snö med hjälp av den snökanon som lånats in, måste dock temperaturen sjunka under -3 grader. Vi håller tummarna! Skidfestivalen innehåller bland annat motionslopp för alla, skånskt distriktmästerskap i olika grenar (för aktiva i skidklubbar) och barnens vasalopp. Detaljerad information hittar du här.

 

HepCat Store

HepCat Store är en livsstilsbutik inriktad på kvalitetsdenim och klassiska arbetskläder, skor, huvudbonader, musik, tidskrifter, böcker och accessoarer. Vi handplockar klassiska plagg gjorda med kärlek och kvalitet. Vi strävar efter att erbjuda dig det lilla extra. Öppet vardagar kl. 10-18, lördagar kl. 10-14.

HepCat Store, St.Lars väg 21, Lund www.hepcat.se

 

Choklad – mat för gudar

Julutställning i Botan

Visste du att choklad kommer från ett träd som växer i Sydamerikas regnskogar? Och att den har ätits i mer än 3 000 år? Eller att choklad först såldes på apoteken? Årets julutställning i Botaniska trädgårdens växthus, ”Choklad – mat för gudar”, gräver djupt i chokladens historia, beskriver hur tillverkningen går till och sammanfattar den senaste hälsoforskningen. Följ med in i chokladens spännande värld!

Julutställningen pågår till och med 31 januari.

 

Lund Citys presentkort

presenkort-illustration2

Ge bort lyxen att få välja present själv bland butiker, caféer, restauranger, hotell, frisörer och upplevelser i hjärtat av Lund! Lund Citys presentkort säljs på Turistbyrån och här på www.lundcity.se. Var kortet kan användas ser du här!

 

Lunds Saluhall

DSC_5113-web

Fika, brunch, lunch eller middag? Här finns restauranger för alla smaker. Vill du hellre laga mat hemma har vi ett stort utbud bland våra handlare. Allt från fisk och kött till goda ostar, kryddiga såser, prisad senap och något gott efter maten. Vi erbjuder catering, matlagningskurser och större provningar av både mat och dryck.

Butikerna i Saluhallen har öppet måndag-onsdag kl. 10-18, torsdag och fredag kl. 10-19, lördag kl. 10-16 förutom Systembolaget som stänger kl. 15 på lördagar.

Restaurangerna har öppet: Malmstens Fisk, Shiraz, Meat´d paté, Alfredo: måndag-onsdag kl. 11-18, torsdag kl. 11-19, fredag och lördag kl. 11-22. Surfshack har öppet kl. 11-23 måndag till torsdag, kl. 11-24 fredag-lördag.

 

Årets utdelning av gesällbrev

Mikaela Persson Stråh

Vi gratulerar Mikaela Persson från Stråh som vid fredagens utdelning av gesäll- och mästarbrev i frisör-, hovslagare- och låssmedsyrkena fick sitt gesällbrev i frisöryrket! På bilden tillsammans med Jenny Hultgren, också från Stråh.

 

Pettson och Findus på Kulturen

Pettson och Findus på Kulturen

På Kulturens lekutställning möter du Sven Nordqvists älskade barnboksfigurer Pettson och Findus på Pettsons gård med hönshus, snickarbod och utedass. I hagen utanför går grannens tjur som är en viktig karaktär i boken Pannkakstårtan. I sjön ligger ekan som Pettson och Findus tar en fisketur med i boken Stackars Pettson. Lite här och var ser man mucklor, de små varelserna som Findus leker och pratar med. Det blir en rolig utmaning för barnen att försöka hitta alla mucklor. Sven Nordqvist har också gjort en stor målning speciellt för utställningen, ett landskap som blir en härlig bakgrund till de uppbyggda miljöerna. Den stora nya bilden är full av kluriga detaljer, precis som vi är vana vid från Pettson och Findus-böckerna.

Utställningen pågår till september 2017.

 

Whiteguide 2016

Hjärtliga gratulationer till Mat & Destillat som i årets White Guide får högst betyg av Lunds restauranger och tillsammans med Vendels Matrum placerar sig i kategorin ”Mycket god klass”.

I ”God klass” återfinns Klostergatans fisk, Les Halles och Grand Hotel medan Ihsiri, Klostergatans Vin & Delikatess, M.E.A.T och Toyo får ett omnämnande under ”Också ett bra ställe”. Bland Lund caféer återfinns Skt Jakobs stenugnsbageri, Patisseriet, Love Coffee Roasters och Inkognito i Whiteguide.

 

Butikernas öppettider i Lund City

De flesta butiker i centrala Lund har öppet kl. 10-18 på vardagar och kl. 10-15 på lördagar. Många butiker har även öppet till kl. 19 på vardagar och till kl. 16 på lördagar. Omkring 150 butiker, gallerier, caféer och restauranger har söndagsöppet, vanligast kl. 12-16. För respektive butiks öppettider se under fliken ”Handla”!

 

Lunds Turistbyrå

Lunds Turistbyrå

På Lunds Turistbyrå kan du få information om Lund, Skåne, Sverige och Danmark. Den kunniga personalen tipsar gärna om evenemang och utflykter och hjälper till med bokning av guider, vandringar, hotell med mera. På Turistbyrån finns även ett blandat utbud av souvenirer, kartor och böcker. I samma lokaler finns Biljettbyrån.

Lunds Turistbyrå och Biljettbyrån, Botulfsgatan 1a. Öppet vardagar kl. 10-18 och lördagar kl. 10-14.

 

Projektet lundcity.se

På www.lundcity.se hittar du enkelt allting du söker i Lund. Närmare 600 butiker, restauranger, caféer, hantverkare, hotell och banker verksamma i centrala Lund finns presenterade med kontaktuppgifter, öppettider och läge markerat på en Google-karta.

Här finns också möjlighet att köpa presentkortet Lund City, ett VISA-kort som kan användas för att betala i alla anslutna butiker i Lund City. Därutöver hittar du information om att parkera i Lund och fördelarna med att använda Parksters app för att hitta och betala för parkering, samt ett urval av de fantastiska besöksmål som gör Lund till något alldeles unikt.

Bakom hemsidan står Lunds Citysamverkan; en sammanslutning av Fastighetsägarna Lund City, Handelsföreningen och Lunds kommun. Läs mer här.

Vi är mycket tacksamma för hjälp med att hålla sidan aktuell. Om du ser något som behöver uppdateras eller vill komma med tips: maila till info@lundcity.se.