Lund City

Patisseriet

Patisseriet är ett konditori, hantverksbageri och café på Klostergatan i hjärtat av Lund, strax intill Domkyrkan. Vi bakar fantastiska bröd och underbara bakverk med stor kärlek till råvarorna - vi blandar vårt eget vaniljsocker, kokar vår egen marmelad och doppar gräddbullarna i den finaste franska chokladen. Att vi använder smör, Tahitivanilj och Valrhonachoklad märks på smaken!

Vi har uteserveringar såväl på Lunds kanske finaste innergård som på trottoaren längs Klostergatan, och vi gör vår egen mjukglass!

Vi serverar frukost måndag till lördag fram till kl 11, sallader, smörgåsar och fika hela dagen, glass när det är säsong, gott kaffe och mycket annat.

Vi bakar klassiska bakverk på riktigt smör och på recept som förr i tiden. Ett vaniljhjärta eller en toscakaka är fantastiskt goda i all sin enkelhet, där råvarorna får tala för sig själv. När vi skapar bakelser utgår vi från de gamla klassiska recepten och kombinerar dem med ett djärvt och modernt nytänkande. Detta kryddar vi med influenser från det franska konditoriet. Resultatet blir en värld av välkända smaker på ett nytt, intensivt och välsmakande sätt.

Vi rostar och blandar vår egen müsli, vi kokar marmelader, bakar en massa småkakor och självklart pepparkakor och mandelmusslor kring jul. I samband med högtider erbjuder vi ofta särskilda bakelser och vid jul hittar du vår egen pepparkaksdeg, saffranslag och knäck i butiken. Vi bakar mycket tårtor på beställning och erbjuder även catering!

Vårt café har uteservering både längs Klostergatan på parisiskt vis, och på vår innergård som vi tycker är Lunds finaste!

Klostergatan 3
222 22
Lund
Tel: 046-141473

Öppettider

Måndag till Fredag 08:00
- 18:00
Lördag 09:00
- 17:00
Söndag 10:00
- 17:00

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.