Lund City

Sommarlund: Fridas smärta

Upplev en nyskriven musikteater med tangoinspirerad musik och en modern tolkning av Frida Kahlos liv.

Musikteater om Konsten och Smärtan. Både kroppslig och emotionell, något som den mexikanska konstnären Frida Kahlo visste alltför mycket om. Vid 18 års ålder var hon i en mycket svår spårvagnsolycka som orsakade livslång smärta. Hennes andra stora olycka, enligt henne själv, var relationen med kollegan Diego Rivera. Ändå blev hon den största kvinnliga konstnären i världshistorien.

På scen har vi den färgstarka svenska sångerskan Malena Laszlo. Känd från musikalscener Sverige runt och hennes orkester Laszlo Royale, husband på Nobelfesten. Hon spelar en kvinna, fast i karantän på Mallorca i Coronaepidemins början, som upplever nutidsmänniskas annorlunda smärta i form av frustration och meningslöshet. Nutiden ställs mot Fridas berättelse. Musiken är inspirerad av tangons mästare, Piazzolla, och är energisk och oerhört emotionell. Den får liv genom Kim Strandbergs fiol. En gränslös musiker, känd från duon Stefan och Kim, som i 30 år turnerat världen runt med sina spektakulära shower. Manus och musik är skriven av Jan-Erik Sääf, som har skrivit över 20 musikaler och mängder med andra verk. Bland annat Camera, musikalen om Ingrid Bergman. Han trakterar även pianot.

Datum, Tider, Plats

Lördag 27 juli 2024, kl 19:00

Om 11 dagar
Visa fler tider...
  • Sommarlunds dansbana
  • Visit Lund/ Lunds kommun

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.