Lund City

Yé med Cirque Baobab – Southern Sweden Circus Festival

”Yé” betyder vatten. Grunden till allt liv. Det mest fundamentala för vår överlevnad likväl som en bristvara för många människor runt om i världen. I föreställningen Yé gestaltas kampen om vatten med vattenflaskor som enda rekvisita på scen. Genom kraftfull akrobatik och pulserande dans väcker Circus Baobab tankar om klimatkrisen och människans roll i denna. En föreställning om hur vi ömsom bygger upp och slår omkull varandra, hur vi samverkar och hur vi kollapsar. Förmår vi dela med oss?

Om Kompaniet:

Circus Baobab grundades 1998 i Guinea med ambitionen att skapa en framtid för ungdomar som inte haft möjlighet att gå i skolan. Med föreställningen Yé ! har de nått stora framgångar världen över. Vid sidan om sitt arbete med turnéer arbetar kompaniet också socialt i Guinea för att stärka barn och ungas förutsättningar.

Turnéen genomförs av Cirkusnätverket i Sverige och är en del av Southern Sweden Circus Festival. Läs mer på cirkusyd.com.

Biljetter:
Köp biljetter på ticketmaster.se eller genom att ringa till Visit Lund på 046-131415. Ord öppettider på telefon är måndag, onsdag och fredag kl 11-14. Under sommaren, 24/6-16/8 är det öppet på telefon måndag, onsdag och fredag kl 10-12.

Datum, Tider, Plats

Lördag 7 september 2024, kl 19:00

Om 55 dagar
Visa fler tider...
  • Lunds Stadsteater
  • Cirkus Syd

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.