Lund City

Vintersong – en nordisk julkonsert

Sigrid Moldestad & Hazelius Hedin

Kanske en av årets vackraste julkonserter! Sverige möter Norge i en gemensamskandinavisk vinterstämning när det lackar mot jul. Den svenska duon HazeliusHedin med nyckelharpa, cittern och sång möter norska Sigrid Moldestad påhardingfela och sång. Alla är kända för sitt sätt att förmedla de starka historier och melodier som finns i den nordiska folkmusiktraditionen. Det blir en konsert medvintervisor och julsånger, tradition och förnyelse, och med personliga möten som värmer oss i den mörka årstiden.

Esbjörn Hazelius och Johan Hedin är bland Sveriges största folkmusikstjärnor och är kända för sina innerliga sånger och sitt briljanta strängspel. Duon turnerar i Norden och världen, och har under åren givit ut fyra album tillsammans. Deras samspel träffar en nerv som gör att musiken fängslar och berör. Det samma kan sägas om Sigrid Moldestad, som turnerat mycket med sitt egna band och gjort flera plattor under sin karriär, senast albumet “Tonen i meg” som kom förra vintern. Hon har turnerat med julkonserten “Vintersong” i flera år, ofta med olika och unika ensembler. Detta är fjärde gången tillsammans med den svenska duon Hazelius Hedin, med turnéer i både Norge och Sverige.

Medverkande:

Sigrid Moldestad (sång/hardingfela/fiol)

Esbjörn Hazelius (sång/cittern/gitarr/violino dámore)

Johan Hedin (sopran- & oktavnyckelharpa/sång)

Biljetter:
Köp biljetter på ticketmaster.se eller genom att ringa till Visit Lund på 046-131415. Ordinarie öppettider på telefon är mån, ons och fre kl 11-14. Under sommaren, 24/6-16/8, har vi öppet mån, ons och fre kl 10-12.
Du kan också köpa biljetter i biljettkassan på Lunds Stadsteater. För öppettider se visitlund.se  

Datum, Tider, Plats

Onsdag 18 december 2024, kl 19:00

Om 157 dagar
Visa fler tider...
  • Lunds Stadsteater
  • Lunds kommun, Scener

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.