Lund City

Vernissage: Ways of Unseeing

Ways of Unseeing handlar om den visuella representationens otillräcklighet. Hur vårt seende fungerar, vad vi ser och vad vi inte ser. Utöver det egna seendets sorterande, frivilligt såväl som ofrivilligt, finns också visuellt material som aldrig tillgängliggörs, det kan vara sådant som anses oviktigt eller sådant som censureras. Utställningstiteln hänvisar till den engelske konstkritikern John Bergers (1926–2017) välkända BBC tv-serie och bok Ways of Seeing från 1972 som ville avmystifiera konsten och göra den tillgänglig för fler. Han menade att stora krav på specialiserade förkunskaper hindrar konsten att spridas och få veklig betydelse för individen och samhället i stort. I förlängning av Bergers kritiska undersökande av blicken och betraktande ställs med denna utställning frågan om det inte också är viktigt att lära sig att inte se?

Medverkande konstnärer: Harun Farocki, Cecilia Germain, Maria Jacobson, Chloé Galibert-Laîné & Kevin B. Lee, Trinh T. Minh-ha, Patricia Morosan, Magnhild Øen Nordahl, Elske Rosenfeld och Birender Kumar Yadav. Kurator: Hans Carlsson.

Datum, Tider, Plats

Visa fler tider...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.