Lund City

Vernissage: Masterstudenter från Konsthögskolan i Malmö

Nu hälsar vi Konsthögskolan i Malmö välkommen till Skissernas Museum!

Konsthögskolan i Malmö är en internationellt känd konstutbildning som tillhör Lunds universitet. I uppdraget ingår att konsthögskolan ska vara tvärvetenskaplig och internationell. Utbildningen är både praktisk och teoretisk, utan ämnesinriktade avdelningar. Studenterna arbetar självständigt inom ämnet fri konst och med fokus på sin egen utveckling av sin konstnärliga praktik. Läroplanen är flexibel och individuell. Det är på studentens initiativ som möten med lärare äger rum.

Varje år genomför Konsthögskolans masterstudenter en separatutställning på ett av skolans två gallerier i Malmö. Utställningarna är avslutningen på en tvåårig utbildning. Studenterna arbetar inom flera olika medier: måleri, installation, fotografi, skulptur, performance, video och många fler. I år visar de femton avgångsstudenterna också verk på Skissernas Museum. Studenterna har själva valt placering och vad de vill visa. Här hittar vi nu deras verk bland verk i museets samling eller på andra oväntade platser i museet.

I utställningen deltar Amanda Moberg, Anne Sofie Djernis, Anton Kai, Juju Bento, Karolina Bergman Engman, Kristyan Nicholson, Oda O Haugerud och Stella Sieber.

Fri entré, invigning kl. 18.30.

Datum, Tider, Plats

Visa fler tider...
  • Skissernas Museum
  • Lunds Universitet/ Skissernas Museum

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.