Lund City

The Messthetics & James Brandon Lewis (US)

Joe Lally stod på scenen och spelade för fullt när han insåg att hans band hade hittat en verklig själsfrände. Det var hösten 2021 och Messthetics — den instrumentala trion bestående av Lally på bas, hans tidigare Fugazi-bandkamrat Brendan Canty på trummor och gitarristen Anthony Pirog — spelade på Bell House i Brooklyn och körde sitt snabba riff “Serpent Tongue.” Med dem för stycket var en speciell gäst, den hyllade jazzsaxofonisten James Brandon Lewis, som gjorde sitt andra gästspel med gruppen efter ett drop-in på en annan show i New York 2019 – och resultatet var galet bra!

Den känslan — att det fanns mer att utforska inom vad som började som en tillfällig sammanslutning bland de fyra musikerna — dröjde kvar efter att föreställningen var över. Nu är Lewis, Pirog, Lally och Canty redo att avslöja sitt första fullängdsalbum som kvartett. På albumet, som släpptes den 15 mars via det legendariska Impulse!, kan kvartetten höras låsa in sig i en hård, självsäker funk-groove på “That Thang,” vagga ett sorgset, jazzliknande tema på “Asthenia” eller rusa in i extatisk art-punk overdrive på “Emergence.”

Om man dömer av den entusiastiska respons som Messthetics och deras högt ansedda gäst har fått under senare livespelningar, är lyssnarna lika ivriga att höra vad som händer när briljanta musiker som dessa sträcker sig genom samarbete.

“Jag känner att det finns en publik för utforskning mer och mer,” säger Canty.

Datum, Tider, Plats

Fredag 1 november 2024, kl 20:00

Om 110 dagar
Visa fler tider...
  • Mejeriet
  • Mejeriet
  • Pris: 275 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.