Lund City

The Death of Kalypso – Angles & Elle-Kari With Strings

The Death of Kalypso är en nyskriven jazzopera, där jazzgruppen Angles möter stråkar och sångerskan Elle-Kari Sander. Tidlösa melodier möter explosiv improvisation och skevande drone. Antika myter och tidlösa teman möter nutida frågeställningar. Musik av den internationellt renommerade kompositören/musikern Martin Küchen och arrangemang av den prisade pianisten Alex Zethson framfört av tolv högoktaniga musiker som skapar en scenisk gestaltning med hög densitet. Och i centrum av allt: sångerskan Elle-Kari Sander, en av vår tids mest intressanta och uppmärksammade vokalister, vars röst bär sångerna som klara stjärnor i en oceanisk natt.

———————-

I verket möter en hybrisk gudavärld en lika hybrisk mänsklighet. Som i ett skuggspel byter de olika karaktärerna osynligt plats och skepnad och växlar mellan världar och tider. Odyssevs, Kalypso och Hermes rör sig i ett futuristiskt transhumanistiskt tillstånd, och blandar sig med människoöden från ett nära förflutet. Här finns ömhet och uppbrott, mordiska instinkter och en oförklarlig kärlek som kan drabba utan försoning – hänsynslöst – och vara alldeles för stark för de inblandade – oavsett om de är påstått odödliga gudaväsen eller representanter för en ännu dödlig mänsklighet.

Kriget, en återkommande psykisk epidemi, griper mimetiskt omkring sig, skoningslöst, urskiljningslöst och tidlöst. Arkaiska händelser flyter in över nuets stränder – de evigt unga åldras plötsligt, odödliga vill ta sina liv… men dödliga hittar också evigheten i sina minnen och finner frid.

———
The Death of Kalypso
Libretto, komposition: Martin Küchen
Arrangemang: Alex Zethson, Elle-Kari Sander, Martin Küchen

På scen:
Elle-Kari Sander: sång
Alex Zethson: piano, synth
Mattias Ståhl: vibrafon
Konrad Agnas: trummor
Fredrik Ljungkvist: saxofoner, klarinett
Martin Küchen: saxofoner
Mats Äleklint: trombon
Magnus Broo: trumpet
Marianne Csizmadia: violin
tba: violin, viola
tba: cello
Patric Thorman: kontrabas

Ljud: Varg Lund
Ljus: Joel Dannerup
Scenografi: Erik Stenberg

Datum, Tider, Plats

Måndag 9 september 2024, kl 20:00

Om 57 dagar
Visa fler tider...
  • Mejeriet
  • Mejeriet
  • Pris: 219 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.