Lund City

Studentafton med Centerpartiets partiledare Muharrem Demirok

Hur ska Centerpartiet vända den negativa trenden av sjunkande väljarstöd och har Demirok förmågan att ena partiet? Hur ska Centerpartiet locka tillbaka väljarna på landsbygden? Kan Centerpartiet ses som stående utanför de två blocken?

Den 18 september välkomnar Studentafton Centerpartiets partiledare Muharrem Demirok till en partiledarafton.

Muharrem Demiroks inledande tid som partiledare har inte varit enkel. Med rekordlåga förtroendesiffror och ett fallande väljarstöd, har Demirok behövt navigera Centerpartiet i sin nya roll som oppositionsparti i Sveriges allt mer polariserade politiska klimat. Detta har dock inte hindrat Demirok från att inleda ett förändringsarbete i partiet med ett ökat fokus på klimatomställningen och trygghet i samhället. Som ett liberalt mittenparti har Centerpartiet varit inklämt mellan den rödgröna oppositionen och det högerkonservativa regeringsunderlaget. C har tydligt markerat mot att ge inflytande åt blockens ytterpartier vars ideologier inte är kompatibla med partiets egna liberala hållning. Det gångna året har präglats av interna stridigheter inom partiet. Demirok har anklagats för att röra sig vänsterut med hans stora politiska projekt: att begränsa vinstuttaget i skolan. Trots att man gärna profilerar sig som ett landsbygdsparti och för en aktiv landsbygdspolitik fortsätter stödet för Centerpartiet att minska även på landsbygden där väljarna byter parti. Uppförsbacken är brant för Muharrem Demirok.

Demirok blev av partiet enhälligt vald till partiledare för Centerpartiets i februari 2023. Demirok började sin politiska karriär 2002 då han gick med i Centerpartiet. Året efter avlade han en kandidatexamen i statsvetenskap vid Linköping universitet. Innan tillträdandet som partiledare har Demirok innehaft poster som ledamot i partistyrelsen, kommunalråd i Linköping kommun och riksdagsledamot för Centerpartiet.

Kvällen inleds med en timmes modererat samtal, följt av en halvtimme där publiken kan ställa frågor direkt till Demirok. Moderator för kvällen kommer vara Sydsvenskans Moa Berglöf.

När: Måndagen den 18:e september, kl. 19

Plats: Lilla Salen, AF-Borgen. Sandgatan 2

Pris: 70 kr för studenter, 120 kr för övriga

Datum, Tider, Plats

Visa fler tider...
  • Pris: 70 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.