Lund City

Sanning och konsekvens – en litteraturtisdag på Stadshallen

Välkommen till det första programmet i höstens litteraturserie i Amfi på Stadshallen i Lund. Denna kväll kommer vi att få lyssna till ett litterärt samtal om sanning och konsekvens mellan författarna Daniel Rydén och Helena Thorfinn. Daniel Rydén ger under hösten 2024 ut boken Lögner, osanningens historia och baserat på den och Helena Thorfinns I munkens skugga samtalar de om sanning, osanning och konsekvenser.

Lögner, osanningens historia är en bok om människor som har ljugit. En del av dem håller fortfarande på. De har producerat lögner som har vållat allmän förödelse, ändrat historiens gång eller bara hjälpt lögnaren att behålla makten. En del av dem har ljugit för att rädda sina närmaste, sina vänner eller rent av hela sitt folk. I munkens skugga är en roman som spinner kring de verkliga händelserna 2017 i Myanmar/Burma där Facebook anklagas för att ligga bakom folkmordet på rohingyerna.

Under 2024 har Författarcentrum Syd poesi i fokus och kvällens program ramas in av poesi. Programmet inleds med poesiuppläsning av Kristina Sigunsdotter, som är aktuell med sin andra diktsamling Post Human (2024), postapokalyptisk lyrik om samtid, eftertid, aska och moderskap. Kvällen avslutas med en poetisk uppläsning av poeten Henry Song.

Tisdag 3 september kl 17
Amfi, Stadshallen i Lund

Författarcentrum Syd arrangerar programmet med stöd av Lunds kommun.

Datum, Tider, Plats

Tisdag 3 september 2024, kl 17:00

Om 51 dagar
Visa fler tider...
  • Stadshallen
  • Författarcentrum Syd

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.