Lund City

Nostalgia” ,Jakob Dziorek

Nytt år, ny konst på Kliger Gallery! Först ut är utställningen “Nostalgia” där konsnären Jakob Dziorek ställer ut sina verk målade i olja. I sin konst strävar Dziorek att fånga den förlorade känslan av en svunnen tid samtidigt som han adderar moderna queer-influenser.

– Min önskan är att väcka en känsla av längtan tillbaka till en tid då konsten var ett fönster till både skönhet och mysterium, samtidigt som den utforskar komplexiteten i vår sexualitet och identitet. I mina stillebenmålningar och anatomistudier smälter tradition och queer-kultur samman, och jag skapar en tidlös värld där betraktaren kan drömma sig tillbaka till en svunnen era samtidigt som de reflekterar över den mångfald som berikar våra liv idag, säger han.

Jakob Dziorek har studerat konst i såväl Stockholm och på.Swedish Academy of Realist Art i Simrishamn och har genom åren ställt ut sin konst bland annat på Skövde Konsthall och Dunkers Kulturshus. Våren 2024 har han sin första soloutställning på Kliger Gallery och han är även del av Vårsalongen på Liljevalchs i Stockholm.

Jakob Dziorek är en del av konstkollektivet på Kliger Gallery i Lund.

Open hours:

Fridays – 14.00-17.00

Saturdays – 11.00-16.00

Sundays – 12.00-15.00

Warm Welcome!

Kliger Gallery

Datum, Tider, Plats

Visa fler tider...
  • Klostergatan
  • asaf kliger

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.