Lund City

Nattväktare

Under perioden 12 augusti till 16 september har sex personer med anknytning till Lund fått hedersuppdraget att hålla ett nattväkteri.
Nattväktaren omfamnar natten och staden och bjuder på en annorlunda kulturupplevelse under temat “varning”. Nattväkteriet sker vid sex olika tillfällen under bar himmel i endast 15 minuter. Varmt välkommen!

Kent Wisti och Susanne Dahl
12 augusti, Domkyrkoplatsen, kl 22
“Sommarnattskyss” med prästen, bildkonstnären och författaren, Kent Wisti och prästen, poeten Susanne Dahl. De bjuder på en meditation i ord, bild och ton över Höga visan. Formen är erotik, ärendet är fred och maktkritik.

Joakim Månsson Bengtsson, LundaPride
19 augusti, Stortorget, kl 22

I samband med LundaPride festivalen kommer organisationens ordförande Joakim Månsson Bengtsson vara kvällens nattväktare.

Madubuko Diakité
26 augusti, Mårtenstorget kl 22
Madubuko Diakité är en advokat för mänskliga rättigheter, forskare, författare och dokumentärfilmare född i Harlem 1940. Diakité flyttade till Lund i början av 70-talet för att doktorera i filmstudier. 1992 tog han även en juridikexamen vid Lunds universitet och har sedan dess praktiserat juridik och forskat om mänskliga rättigheter vid Raoul Wallenberginstitutet och varit aktiv i antidiskrimineringsorganisationer i Sverige.

Felicia Jackson
2 september, Stortorget, kl 22
Felicia Jackson går vid titeln den ofrivilliga komikern då allt hon säger är underhållande. Uppvuxen på Gunnesbo i Lund med en blandad bakgrund. Felicias nattväkteri är ett kärleksbrev till Lund: ”En stad som är mer än bara ett universitet och kultur. Jag ska försöka ge en skildring av hur det är att växa upp utanför den akademiska sekten och vad det är som driver en tillbaka trots ett liv av känslan av ett utanförskap.”

Liza Fry
9 september, Stortorget, kl 22

Liza Fry har arbetat med barn, ungdomar och scenkonst i hela sitt liv. I somras debuterade hon även som författare med Skatpakten, ungdomsroman om grooming. Liza är också utbildad skådespelare och har varit konstnärlig ledare på Drömmarnas hus på Rosengård i Malmö i femton år. Sedan 2022 arbetar hon på teater Sagohuset i Lund.

DJ Klubb Kadaver
16 september (Kulturnatten), Botulfsplatsen, kl 22

Ida Levison aka DJ Klubb Kadaver är ett välkänt ansikte i Lund, och har spelat på allt från Skissernas museum till Valborg i Stadsparken. Hon är aktiv på klubbscenen i Köpenhamn och Malmö. DJ Klubb Kadaver väljer låtar med hög energi och skapar en stämning som är tuff och samtidigt full av glädje.

Datum, Tider, Plats

Visa fler tider...
  • Lund
  • Lunds kommun

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

De senaste nyheterna, artiklarna och evenemangen skickas till din inkorg rätt ner i fickan.
© 2023
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.