Lund City

Mårten Cvetkovic

EN STANDUPSHOW OM KULTURKROCKAR, BORTTAPPAD MANLIGHET OCH FAMILJEDRÖMMEN SOM NÄSTAN BLEV SANN.

Efter att ha träffat sin stenhårda serbiska kvinna och skaffat familj blir Mårten Andersson rejält vilse i sin manlighet. Machokultur möter mjukis-kultur och det blir massor av roliga krockar och nya insikter. Mårten upptäcker ett levande, galet Balkan där till och med husdjuren röker och Stasha möts av ett fyrkantigt, reserverat Sverige där det ska vara tyst i busskön. Dessutom börjar parets åldersskillnad göra sig rejält påmind.

2024 åker Mårten Andersson på en förlängd Sverigeturné med sin tredje soloshow, Mårten Cvetkovic som hyllats land och rike runt av både publik och recensenter. Det är en riktig feelgood-föreställning som bygger på en genuin och äkta berättelse om drömmar, kärlek, småbarnsliv, fördomar och medmänsklighet. Showen handlar också om hur det är att komma som invandrare till Sverige och för Mårten om livet som ofrivillig hemmafru och rädslan för att bli en grinig, synskadad och sittkissande svensk gubbe.

Missa inte att se årets varmaste humorföreställning när den nu spelas för absolut sista gången hösten 2024!

Pressröster om Mårten Cvetkovic
”Jag skrattar så tårarna rinner nästan hela tiden under 90 minuter. Mårten växlar oerhört skickligt mellan svenska och invandrarsvenska och är oerhört lyhörd till högljudda publikkommentarer från en salong som när jag ser showen nästan till hälften består av folk med Balkan-bakgrund. De verkar älska showen allra mest. Utan att Mårten skriver folk på näsan, finns här också ett underliggande empatiskt budskap, att vi alla ska kunna leva med varandra, oavsett ursprung eller sexuell läggning.” Jan´Olov Andersson, Aftobladet

“Mårten Cvetkovic – standup när den är som bäst”
På Scen

“Det är roligt, angeläget och modigt” Västerbottenskuriren

“Serber, iranier, syrianer, kroater, muslimer, somalier och naturligtvis svenskar – ingen kommer undan fördomarna med brutal humor. Publiken verkar älska showen” Nyhetsbyrån Järva  

“Han får publiken att vrida sig av skratt” E-kuriren

“Roligt, tänkvärt och politiskt. Mårten Andersson förtjänar ett större erkännande” Gefle Dagblad 

”Jag skrattar lika högt som resten av salongen åt alla skämt” Helsingborgs dagblad

”Mårten Anderssons standup lyckas skapa en känsla av gemenskap och skrattande solidaritet.” Helsingborgs dagblad

Arrangör: Bokalive Sweden AB
Längd: ca 90 minuter, ingen paus
Åldersgräns: 18 år, från 15 år i målsmans sällskap

Datum, Tider, Plats

Lördag 28 september 2024, kl 19:00

Om 76 dagar
Visa fler tider...
  • Lunds Stadsteater
  • Bokalive Sweden AB
  • Pris: 450 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.