Lund City

Macie Stewart (US) + The Coastal Elites | FRI ENTRÈ!

Vi är superglada att presentera Macie Stewart, multiinstrumentalist, kompositör/arrangör, låtskrivare och improvisatör baserad i Chicago, som ett startskott på konserthösten!

MACIE STEWART (US)

Från en mycket ung ålder drogs Macie naturligt till musik och ljud; att lära sig att kommunicera med musik simultant som man lär sig att kommunicera med ord. Som barn till en proffessionell musiker (pianisten Sami Scot) uppmuntrades Stewart att utforska pianot och fiolen genom klassisk träning som i sin tur ledde till att hon lärde sig själv att spela gitarr och komponera musik för sig själv och andra.

Efter att ha varit med och grundat Chicago-banden Kids These Days och Marrow drogs Macie in i stadens avantgardistiska jazzscen och uppträdde regelbundet på respekterade musikinstitutionerna Constellation och The Hungry Brain. I den kontexten bildades duon Finom med singer/songwritern Sima Cunningham och violin/cello-duon Macie Stewart & Lia Kohl.

Stewart har turnerat som multiinstrumentalist med band som Japanese Breakfast, The Weather Station, Chance The Rapper, Makaya McCraven och Tweedy. Stewart har också arbetat i flera år som stråkarrangör, med sin varierande bakgrund inom klassisk, jazz och irländsk folkmusik för att skapa unika arrangemang för artister och band som Whitney, SZA, V.V. Lightbody, Knox Fortune och många andra.

Stewarts erfarenhet som en öppensinnad samarbetspartner och kompositör har lett till att hennes musik fortsätter vara expansiv med hjälp av hennes erfarenhet i olika genrer och sammanställningar samtidigt som hon avsiktligt alltid söker nya vägar. “Mouth Full of Glass” är hennes debutsoloprojekt som släpptes hösten 2021 i USA och som internationellt hösten 2022. “Mouth Full of Glass” är produkten av när Stewart antar ett modigt nytt perspektiv; att ta en närmare titt i spegeln och skapa ett helt eget album.

THE COASTAL ELITES (SE)

The Coastal Elites är jazzinfluerad rock’n’roll som för tankarna till artister som Velvet Underground, Love och Elliot Smith. Ambitionen är att skapa folkmusik för folk som dem själva – rotlösa människor från alla hörn som kämpar med beroende, toxiskt beteende, skilsmässa, föräldraskap osv… Deras singel Easter utsågs till en av årets bästa Malmölåtar av Sydsvenskan.

Datum, Tider, Plats

Visa fler tider...
  • Mejeriet
  • Mejeriet

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.