Lund City

Lunds medeltida mönster i sten, kontext och återbruk i Kulturens samlingar

Välkommen på föredrag med fri entré från kl 17.45!

Kvällens föreläsning handlar om Kulturens medeltida stensamling och de mönster som medeltida stenhuggare lämnat efter sig i Lund. Medeltidens byggmästare och stenhuggartraditionen i Lund gör det möjligt att följa medeltidens stenar från 1000-talet till idag genom Kulturens samlingar, och se hur kontexten för dessa har förändrats med tiden.

Om föreläsaren:
Dag Mether är stenkonservator på Kulturen.

I Auditoriet. Ingen förbokning. Fri entré till föredraget från kl 17.45. Begränsat antal platser, kom därför gärna i god tid!

Om Nordenstedtska seminariet:
Nordenstedtska seminariet arrangeras av Kulturen i Lund och är en serie fristående och vetenskapligt förankrade föreläsningar med koppling till Kulturens verksamhet och motto: den mänskliga kulturens former i forntid och framtid. Föreläsarna utgörs av disputerad personal/doktorander på Kulturen samt av inbjudna forskare och experter. Varje föreläsning är 60 minuter lång, inklusive cirka 10–15 minuters frågestund. Föreläsningarna är öppna för allmänheten, kostnadsfria och kräver ingen anmälan. Vi håller till i Auditoriet, Kulturens stora föreläsningssal.

Läs mer om Nordenstedtska seminariet!

Datum, Tider, Plats

Visa fler tider...
  • Kulturen i Lund

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

De senaste nyheterna, artiklarna och evenemangen skickas till din inkorg rätt ner i fickan.
© 2023
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.