Lund City

Lund Choral Festival: Musikhögskolans kammarkör möter Jan Lundgren & Mattias Hjorth

Det blir något alldeles särskilt när pianisten Jan Lundgren, basisten Mattias Hjorth och Kammarkören vid Musikhögskolan i Malmö möts för ett samarbete på Lund Choral Festival. Den klassiska musiken får konversera med folkmusik och jazz i en inspirerande fusion!

Kammarkören vid Musikhögskolan i Malmö leds av Mats Paulson, universitetslektor i dirigering, och består av ungefär 25 medlemmar, som alla är studenter vid Musikhögskolan. I konserten välkomnar kören oss in i ett musikaliskt landskap som tar avstamp i musik från renässans till nutid – med plats för improvisation när vi hör kören sida vid sida med jazzmusikerna Lundgren och Hjorth.

Lundgren fick sitt genombrott i Jan Lundgren Trio och räknas som en av världens främsta jazzpianister. Hans spel kännetecknas av att han genomgående sätter sin egen prägel på musiken. Hjorth hyllas för sitt melodiösa och lyhörda basspel och har spelat med både svenska och internationella stjärnor på jazzscenen.

Biljetter går att köpa via Visit Lund eller online på www.ticketmaster.se.  Eventuellt återstående biljetter säljs även i entrén fr.o.m. 1 timme före konsert.

Om du vill ha hjälp med ditt biljettköp kan du kontakta Visit Lund.

Visit Lund
Telefon: 046-13 14 15
Ordinarie öppettider på telefon är måndag, onsdag och fredag kl 11-14.
Under perioden 24 juni-16 aug är öppettiderna på telefon: måndag, onsdag och fredag kl 10-12.
E-post: 
info@visitlund.se
Chatten nås via 
www.visitlund.se

Datum, Tider, Plats

Onsdag 16 oktober 2024, kl 17:00

Om 92 dagar

Onsdag 16 oktober 2024, kl 19:30

Om 92 dagar
Visa fler tider...
  • Magle Konserthus

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.