Lund City

Lund Choral Festival – Bella Voce – Lunds studentsångerskor

En av Lunds lokala körpärlor kommer till festivalen!
Bella Voce – Lunds studentsångerskor har funnits sedan år 2000 och har sedan dess etablerat sig som en av Lunds mest färgstarka körer. Exempelvis medverkar kören ofta vid valborgsfirandet i Lund genom Mösspåtagningen och håller även hyllade årliga luciakonserter på Kulturen. De senaste åren har Bella Voce även etablerat sig på den internationella körscenen genom sin medverkan i tre av Interkulturs internationella körtävlingar. Två av gångerna reste kören hem med gulddiplom i bagaget, och senast följde ett silver med hem från Norrköping.

Kören leds av Sara Sandmark.  Hon har en yrkesexamen som musikalartist från Lunds Dans- och Musikalgymnasium. Hösten 2021 påbörjade Sara sin utbildning till musiklärare med specialisering mot körsång och arrangering/komposition vid Musikhögskolan i Malmö, där hon nu går sitt fjärde år. Sara brinner för körsång i stort och för damkör specifikt. Bella Voce – Lunds Studentsångerskor har blivit det uttryck som symboliserar allt en damkör kan vara för henne.

Datum, Tider, Plats

Tisdag 15 oktober 2024, kl 12:00

Om 93 dagar
Visa fler tider...
  • Lunds domkyrka

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.