Lund City

Kvällsöppet till kl 20

Hela museet är kvällsöppet till kl 20 på torsdagar!

Ta med dig vänner eller familj eller njut av att strosa runt på egen hand, titta på en utställning eller gå på ett programarrangemang. Kanske vill du därefter äta något gott på Kulturens restaurang, eller bara ta något att dricka. Restaurangen har kvällsöppet på torsdagar.

Friluftsmuseum, park och utställningar
Friluftsmuseet på Kulturen i Lund är fyllt med kulturhistoriska hus och utemiljöer som du kan besöka. Här kan du få en uppfattning om hur människor har levt i södra Sverige under olika tider och i olika sociala miljöer, både på landsbygden och i städer. En del av byggnaderna ligger på sin ursprungsplats, medan andra har flyttats hit sedan museet öppnade 1892. Givetvis har även alla våra utställningar kvällsöppet!

Picknick, vila och lek i parken
I museiparken finns plats för vila, picknick och lek. Det finns bänkar här och var där du kan slå dig ner, när vädret så tillåter. Barnen kan leka loss på vår nya lekplats som består av en stadsdel med rådhus, kyrka, butik, smedja, stall och torg, och en landsbygdsdel med en vattenkvarn med tramphjul och djur skulpterade i trä.

Visning: Kulturens julspår kl 18
Kl 18.00–18.30 kan du följa med på en visning i Kulturens julspår i friluftsmuseet. Ingen förhandsbokning, ingår i entréavgiften. Samling på baksidan av Vita huset (entréhuset). Där finns en skylt som anger var samlingsplatsen är.

Datum, Tider, Plats

Torsdag 23 november 2023, kl 10:00

Om 56 dagar
Visa fler tider...
  • Kulturen i Lund
  • Kulturen i Lund

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

De senaste nyheterna, artiklarna och evenemangen skickas till din inkorg rätt ner i fickan.
© 2023
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.