Lund City

Konstworkshop på Botulfsplatsen: Rita karaktärer för datorspel med Jeuno Kim

Jeuno Kim kommer att visa och lära ut en del av sin konstnärliga process.

Konstworkshopserien Human World Träningscenter arrangeras av Gallery Extra i samarbete med Krognoshuset med projektstöd från Lunds kommun. För mer info om Krognoshusets verksamhet se: www.krognoshuset.se

Om Jeuno Kim

Med en bakgrund inom teologi, ekonomi, musik och radio är Jeuno JE Kim en bildkonstnär och författare som arbetar med animation, ljud, performance, video och text.

Sedan 2009 har hon arbetat tillsammans med den svenska konstnären Ewa Einhorn med ämnen relaterade till konstruktionen av Norden, och mer specifikt relationerna mellan politisk retorik, antaganden om nationellt territorium och nationer som varumärken.

Född i Sydkorea Kim är baserad i Malmö, Sverige. Hon har tagit sin Bachelor of Arts från Oberlin College; avslutade sin magisterexamen i teologi från Harvard University; och Master of Fine Arts vid University of Illinois i Chicago. Hon är för närvarande professor i konst och Fyns konstakademi, Danmark.

https://krabstadt.com/

Konstworkshops på Botulfsplatsen med Human World Träningscenter
Arrangemangen passar för både vuxna och barn, personer med stor eller liten erfarenhet av kreativa processer.

Performanceprojektetet Human World är ett inverterat zoo, det betyder att det är en plats där fiktiva djur tittar på och fascineras av människor. Projektet har vuxit fram utifrån ett behov av att kunna arbeta med och presentera konst och performance i miljöer och situationer som inte är konstruerade utifrån ett galleri-format. Projektet bygger på att visa fram konstens sociala och ständigt pågående process. Vi vill skapa en lekfull, teatral eller festlig stämning. Syftet är att skapa en dynamik som öppnar upp för deltagarna att känna sig kreativa, tänka och göra saker på nya sätt och tillsammans med människor som de inte träffat tidigare.

Gallery Extra och Krognoshuset arrangerar konstworkshops för alla åldrar utomhus. Genom att mötas i skapande processer kan vi inspireras av varandra. Målsättningen är människor som är nya för varandra möts. Arrangemanget är öppet för alla, och vi bjuder specifikt in intressegrupper som söker sociala aktiviteter. Vi ser framför oss att det ska bli exempelvis ett långbord med människor som deltar och skapar i lera tillsammans under handledning av konstnärer och värdar från Gallery Extra. Vi bjuder in konstnärer som kommer att visa eller lära ut en del av sin process. Konstnärerna väljer vad och hur de ska arrangera för att aktivera deltagarna i någon form av skapande. Workshopen framförs och presenteras i ett teatralt resebyrå-och-zoo-format. Performanceprojektet Human World är ett inverterat zoo, det betyder att det är en plats där fiktiva djur tittar på och fascineras av människor. Projektet har vuxit fram utifrån ett behov av att kunna arbeta med och presentera performance projekt i miljöer och situationer som inte är konstruerade utifrån ett galleri-format. Projektet bygger på att visa fram konstens sociala och ständigt pågående process. Vi vill skapa en lekfull, teatral eller festlig stämning. Syftet är att skapa en dynamik som öppnar upp för deltagarna att känna sig kreativa, tänka och göra saker på nya sätt och tillsammans med människor som de inte träffat tidigare. Human World blir till ett slags rollspel som publiken är med i där alla leker att vi är attraktioner för de fiktiva djuren på en inverterad zoopark. För att öka möjligheterna att utvecklas försöker vi göra arrangemangen inbjudande för både vuxna och barn, personer med stor eller liten erfarenhet av kreativa processer.

Human World Träningscenter arrangeras av Gallery Extra i samarbete med Krognoshuset med projektstöd från Lunds kommun.

Datum, Tider, Plats

Lördag 1 juni 2024, kl 13:00

Om 13 dagar
Visa fler tider...
  • Botulfsplatsen
  • Krognoshuset och Galleryextra

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.