Lund City

Konstworkshop på Botulfsplatsen: Male Nude med Linnéa Carlsson

Linnéa Carlsson som kommer att visa och lära ut en del av sin process för att jobba med modellering i lera av en manlig modell.

Konstworkshopserien Human World Träningscenter arrangeras av Gallery Extra i samarbete med Krognoshuset med projektstöd från Lunds kommun. För mer info om Krognoshusets verksamhet se: www.krognoshuset.se

Vi kommer att jobba med modellering i lera av en manlig modell. Du behöver inga förkunskaper. Botulfsplatsen förvandlas denna söndag till ett paradis för din subjektiva blick. Kom och öva dig i att se skönheten i kroppens linjer och att gradvis se dem växa fram i den fuktiga leran. Din reseledare Johan Lundin kommer att hjälpa dig till tillrätta, det kommer att finnas läskande drycker, en levande modell och en livs levande skulptör som kommer att stötta dig i att se skönheten, hitta tyngdpunkten och proportionerna. Du kommer att finna ditt inre geni.
Om Linnéa Carlsson

Spänningen mellan igenkänning och förfrämligande är kontraster som ofta dyker upp i Linnea Carlssons verk.

Carlssons observationer av hur kvinnors och mäns kroppar har skildrats i skulptur har lett till skulpturserien Male Nude, en serie traditionella bronsfigurer av nakna, passiva och anonyma män. Den passiva positionen som modellerna intar signalerar ett varande utan direkt syfte och riktning. Männen ser inte ut att vara på väg någonstans utan vilar, och väntar, med blicken snett neråt. Så brukar annars kvinnor skildras i skulpturer vi ser på stan.

Hur var det att vara en manlig modernist; att få uppleva sig själv som ett genialt och suveränt subjekt, att låta sig styras av sina skönhetsupplevelser, och att i det dagliga värvet låta nytta och nöje förenas i en erotisk röra när en vacker modell avbildas? Det har Linnéa funderat på, och försökt att anamma den ”manliga modernistens” blick, fast med omvända roller.

Linnéa Carlsson, född 1975 i Kalmar och gick ut Konsthögskolan i Malmö 2008. Hon arbetar med skulptur, teckning och måleri och har förutom skulpturserien Male Nude gjort skulpturen till Elma Danielssons minne som står i Rörsjöparken i Malmö. På senare tid har hon återvänt till måleriet och är just nu aktuell med en utställning i Ljungbergsmuséet i Ljungby, öppen till 2 juni.

https://linneacarlsson.se/

Konstworkshops på Botulfsplatsen med Human World Träningscenter
Arrangemangen passar för både vuxna och barn, personer med stor eller liten erfarenhet av kreativa processer.

Performanceprojektetet Human World är ett inverterat zoo, det betyder att det är en plats där fiktiva djur tittar på och fascineras av människor. Projektet har vuxit fram utifrån ett behov av att kunna arbeta med och presentera konst och performance i miljöer och situationer som inte är konstruerade utifrån ett galleri-format. Projektet bygger på att visa fram konstens sociala och ständigt pågående process. Vi vill skapa en lekfull, teatral eller festlig stämning. Syftet är att skapa en dynamik som öppnar upp för deltagarna att känna sig kreativa, tänka och göra saker på nya sätt och tillsammans med människor som de inte träffat tidigare.

Gallery Extra och Krognoshuset arrangerar konstworkshops för alla åldrar utomhus. Genom att mötas i skapande processer kan vi inspireras av varandra. Målsättningen är människor som är nya för varandra möts. Arrangemanget är öppet för alla, och vi bjuder specifikt in intressegrupper som söker sociala aktiviteter. Vi ser framför oss att det ska bli exempelvis ett långbord med människor som deltar och skapar i lera tillsammans under handledning av konstnärer och värdar från Gallery Extra. Vi bjuder in konstnärer som kommer att visa eller lära ut en del av sin process. Konstnärerna väljer vad och hur de ska arrangera för att aktivera deltagarna i någon form av skapande. Workshopen framförs och presenteras i ett teatralt resebyrå-och-zoo-format. Performanceprojektet Human World är ett inverterat zoo, det betyder att det är en plats där fiktiva djur tittar på och fascineras av människor. Projektet har vuxit fram utifrån ett behov av att kunna arbeta med och presentera performance projekt i miljöer och situationer som inte är konstruerade utifrån ett galleri-format. Projektet bygger på att visa fram konstens sociala och ständigt pågående process. Vi vill skapa en lekfull, teatral eller festlig stämning. Syftet är att skapa en dynamik som öppnar upp för deltagarna att känna sig kreativa, tänka och göra saker på nya sätt och tillsammans med människor som de inte träffat tidigare. Human World blir till ett slags rollspel som publiken är med i där alla leker att vi är attraktioner för de fiktiva djuren på en inverterad zoopark. För att öka möjligheterna att utvecklas försöker vi göra arrangemangen inbjudande för både vuxna och barn, personer med stor eller liten erfarenhet av kreativa processer.

Human World Träningscenter arrangeras av Gallery Extra i samarbete med Krognoshuset med projektstöd från Lunds kommun.

Datum, Tider, Plats

Visa fler tider...
  • Botulfsplatsen
  • Krognoshuset och Galleryextra

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.