Lund City

Konstworkshop på Botulfsplatsen: Drömväv med Sarah Nakiito

Konstworkshops på Botulfsplatsen med Human World Träningscenter
Projektetet Human World är ett inverterat zoo med fiktiva djur som tittar på och fascineras av människor. Här får du vara kreativ, tänka och göra saker på nya sätt tillsammans med människor som du inte träffat tidigare. Gallery Extra vill skapa en lekfull, teatral och festlig stämning i ett projekt med syfte att presentera konst och performance i miljöer och situationer som inte är konstruerade utifrån ett galleri-format. Human World blir till ett slags rollspel som publiken är med i där alla leker att vi är attraktioner för de fiktiva djuren på en inverterad zoopark.

Gallery Extra och Krognoshuset arrangerar konstworkshops för alla åldrar utomhus på lördagseftermiddagar vid sju tillfällen. Genom att mötas i skapande processer kan vi inspireras av varandra. Arrangemanget är öppet för alla som söker sociala aktiviteter. Vi ser framför oss att det ska bli exempelvis ett långbord med människor som deltar och skapar i lera tillsammans under handledning av konstnärer och värdar från Gallery Extra. Vi bjuder in konstnärer som kommer att visa eller lära ut en del av sin process. Konstnärerna väljer vad och hur de ska arrangera för att aktivera deltagarna i någon form av skapande. Workshopen framförs och presenteras i ett teatralt resebyrå-och-zoo-format. VÄLKOMMEN!

DRÖMVÄV MED SARA NAKIITO
Sarah Nakiito
kommer att visa och lära ut en del av sin process för att göra en drömväv. Sarah utforskar historiska textila traditioner, färgnings- och trycktekniker som spänner över kulturer och gruppidentiteter. Sarah är migrationsvetare som fokuserat på möjligheterna till skulptur och installation och dekoloniala metoder för performancekonst.
Fri entré, öppet för alla!

https://www.sarahnakiito.com/

Konstworkshopserien Human World Träningscenter arrangeras av Gallery Extra i samarbete med Krognoshuset med projekt stöd från Lunds kommun. För mer info om Krognoshusets verksamhet se: www.krognoshuset.se

Datum, Tider, Plats

Visa fler tider...
  • Botulfsplatsen
  • Krognoshuset och Galleryextra

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.