Lund City

Klosterklang, sångare ur Lunds Vokalensemble

Klosterklang presenterar

Ensemble ur Lunds vokalensemble
under ledning av Tove Carlson

Från 16.30 serveras alkoholfri cider och salta pinnar
Konserten startar 17.00
Fri entré

Om programmet:
Ensemble ur Skivaktuella Lunds vokalensemble sjunger in sommaren med sitt program:”Försommartoner”. Åhörarna bjuds på både klassiska och moderna verk, som kören framför med sin rena, transparenta och homogena klang, som har kommit att bli ett av körens kännetecken.

Artistbiografi:
Allt sedan starten 1990 har Lunds Vokalensemble arbetat med en mycket bred repertoar, från renässansmusik till helt nyskrivna verk. Lång körvana, kärlek till körmusik och en stark vilja att förmedla känslor och uttryck genom musiken är gemensamt för sångarna. Körens utmärkande klang, som utvecklades under tidigare dirigenten Ingemar Månsson, är fortfarande ett kännemärke, men på senare år har dynamiken utvecklats ytterligare och uttrycket breddats. Från och med november 2023 leds kören av Ragnar Bohlin.

För mer info
www.lundsvokalensemble.org

Höstens Klosterklang släpps 31 maj!

Konsertserien Klosterklang arrangeras av Sankt Peters Klosters församling i samarbete med Sensus.

Om Klosterklang:
Klosterklang är en nystartad konsertserie i Klosterkyrkan (2024)En fredag i månaden bjuds du in till konsert för att avsluta arbetsveckan och inleda helgen med en stunds klangfull musik under Klosterkyrkans inbjudande valv.

Datum, Tider, Plats

Visa fler tider...
  • Klosterkyrkan
  • S:t Peters Klosters församling

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.