Lund City

Klosterklang, Hans Pålsson

Klosterklang presenterar

Hans Pålsson, piano en av Sveriges mest kända och uppskattade konsertpianister med en lång rad framgångar både i Sverige och internationellt.

Från 16.30 serveras alkoholfri cider och salta pinnar

Om programmet: När Hans Pålsson gästar Klosterkyrkan bjuder han åhörarna på en vandring genom tiderna från Bach, kronologiskt fram till nutid. Styckena som framförs är separata stycken som alltså inte har komponerats som satser i sonater och annat, utan har en prägel av ”fantasier”, med ursprung i improvisation.

Programinnehåll

Johann Sebastian Bach (1685-1750),Fantasi c-moll BWV 906

Joseph Haydn (1732-1809),Fantasi C-dur Hob.XVII:4

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791),Fantasi d-moll KV 397

Franz Schubert (1797-1828),Impromptu Gess-dur. Op.90:3

Camille Saint-Saëns( 1835-1921),Allegro appassionato Op.70

Bo Nilsson (1937-2018),Quantitäten

Artistbiografi

Hans Pålsson, pianisten, är en av Sveriges mest kända och uppskattade konsertpianister med en lång rad framgångar både i Sverige och internationellt.

Han har spelat som solist tillsammans med dirigenter som Rafael Frübeck de Burgos, Evgenij Svetlanov, Sixten Ehrling, Esa-Pekka Salonen, Okko Kamu, Neeme Järvi, Jukka-Pekka Saraste, Mario Venzago, Paavo Berglund m.fl.

Han har en stor bredd i sin repertoar från Bach till nutid med stor vikt lagd vid klassicismen, bl.a. samtliga sonater och pianokonserter av Mozart och Beethoven.

Vintern 2010 spelade Hans Pålsson Beethovens samtliga 32 pianosonater vid 8 utsålda konserter i Stockholms Konserthus under två och en halv vecka.

Över 60 soloverk och pianokonserter har tillägnats honom och han är en ambassadör för den nya musiken.

Han är rikt representerad på LP och CD och har spelat in omkring 25 CD-skivor med verk från alla epoker.

I TV-serien ”I döda mästares sällskap” där han spelade och berättade om tonsättare och deras verk nådde han ut till en stor del av svenska folket. I dessa 30 TV-program visade han även sitt stora kunnande som pedagog och trollband tittare och lyssnare i alla åldrar.

För mer information se

https://hanspalsson.se/

Missa inte kommande konserter i Konsertserien Klosterklang

9 februari

8 mars

26 april

31 maj

Konsertserien Klosterklang arrangeras av Sankt Peters Klosters församling i samarbete med Sensus.

Klosterklang är en nystartad konsertserie i Klosterkyrkan (2024). En fredag i månaden bjuds du in till konsert för att avsluta arbetsveckan och inleda helgen med en stunds klangfull musik under Klosterkyrkans inbjudande valv.

Datum, Tider, Plats

Visa fler tider...
  • Klosterkyrkan
  • Sankt Peters Klosters församling

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.