Lund City

Kalle och Kivik till folket! Om konst, kultur och konsumtion.

Välkommen på föredrag med fri entré från kl 17.45!

Cecilia Fredriksson diskuterar mötet mellan varuhus, design och masskonsumtion i 1960- och 70-talets Sverige. En ny varuestetik skapade nya relationer mellan konsument och produkt, mellan formgivare och inköpare. Vad hände när Sven Fristedts tyger tog plats i de stora varuhusen?

Om föreläsaren:
Cecilia Fredriksson är professor i etnologi och konsumtionskultur vid Lunds universitet, Campus Helsingborg.

I Auditoriet. Ingen förbokning. Fri entré till föredraget från kl 17.45. Begränsat antal platser, kom därför gärna i god tid!

Om Nordenstedtska seminariet:
Nordenstedtska seminariet arrangeras av Kulturen i Lund och är en serie fristående och vetenskapligt förankrade föreläsningar med koppling till Kulturens verksamhet och motto: den mänskliga kulturens former i forntid och framtid. Föreläsarna utgörs av disputerad personal/doktorander på Kulturen samt av inbjudna forskare och experter. Varje föreläsning är 60 minuter lång, inklusive cirka 10–15 minuters frågestund. Föreläsningarna är öppna för allmänheten, kostnadsfria och kräver ingen anmälan. Vi håller till i Auditoriet, Kulturens stora föreläsningssal.

Läs mer om Nordenstedtska seminariet!

Datum, Tider, Plats

Visa fler tider...
  • Kulturen i Lund
  • Kulturen i Lund

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.