Lund City

Johan Airijoki & Ellen Sundberg

ELLEN SUNDBERG (PÅ SCEN: 20.00)
Ellen Sundberg föddes i den lilla Jämtländska byn Bjärme 1992. Hon har sedan debuten 2013 släppt fyra engelskspråkiga album varav två spelats in i USA. Det breda genombrottet fick hon med Kjell Höglund-tolkningarna på det kritikerrosade albumet “Du sålde min biljett” där hon visade upp en sällsam förmåga att gestalta text. En talang som togs vidare på det albumet Ett Bloss För Bodil Malmsten där Ellen tonsatte den folkkära poeten Malmstens dikter. Albumet blev också en mycket framgångsrik turné med en föreställning med samma namn.

Ellen Sundberg har även medverkat i Dan Andersson-föreställningen “Hon vars hjärta var som mitt”, baserad på Göran Greiders bok som spelade för utsålda hus under 2022. Hösten 2023 släpptes Ellens sjunde album “Vita gäss”. Hennes första med eget material på svenska.

JOHAN AIRIJOKI (PÅ SCEN: 21.30)
Det har alltid funnits musik som snabbt susar upp på topplistorna och lika snabbt ramlar ner. Mer så än någonsin i en värld där lyssnandet alltmer hänger ihop med ett roligt klipp i sociala medier. Inget fel med det, nödvändigtvis. För en samtid som snurrar allt snabbare är det bara följdriktigt att också kulturen som speglar den blir flyktigt omedelbar.

Men sedan finns också Gällivaresonen Johan Airijoki och hans sånger. Sedan debuten med Vissa saker måste brännas 2015 har han metodiskt byggt ett lojalt följe som stadigt växer. Människor som tagit till sig hans låtar på djupet. Som sakta spridit ordet om den inneboende kraften och skönheten i sånger som ”Allting kommer att bli bra”, ”Tomtebloss” och ”Lyssna på Bruce”.

Tillsammans med bandet Malmfältens Rockklubb har Johan Airijoki skapat sig ett rykte som en liveakt utöver det vanliga. Svängigt, suggestivt, dynamiskt. Spelning för spelningar har publiken växt. Johan Airijoki har länge varit något av en dold skatt, omhuldad av den publik som själva hittat fram till hans låtskrivande. Från att varit en favorit i de norra delarna av landet har han växt till att sälja ut stora rockklubbar i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Hösten 2022 var Johan en del av föreställningen “Hon vars hjärta var som mitt”, baserad på Göran Greiders bok med samma namn. Den spelades land och rike runt i utsålda konserthus. Något som ytterligare spred hans namn för en bredare publik. Efter en rad album inspelade tillsammans med Malmfältens Rockklubb är det dags för Johan Airijoki att släppa ett soloalbum, Gitarrer och Blåjeans som släpptes 27 januari 2023. Sen dess har han bland annat turnerat runt om i Sverige.

Datum, Tider, Plats

Fredag 18 oktober 2024, kl 19:00

Om 96 dagar
Visa fler tider...
  • Mejeriet
  • Mejeriet
  • Pris: 395 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.