Lund City

Invigning av Women’s Concentration Camp Experience

Välkommen till invigningen av den polska vandringsutställningen Women’s Concentration Camp Experience, som berättar om kvinnors upplevelser i tyska koncentrationsläger under andra världskriget.

Här visas reproduktioner av ett sjuttiotal teckningar och akvareller gjorda i lägren, tillsammans med berättelser ur arkivmaterial. Här finns även stora målningar och installationer av samtida polska konstnärer, som har ärvda minnen av lägertraumat.

Utställningen har utformats av professor Barbara Czarnecka från Universitetet i Bialystok i Polen, författare till två vetenskapliga böcker om kvinnors upplevelser i koncentrationsläger.

Invigning i Auditoriet kl 15:
Akane Kusakabe spelar musik på flygeln i Auditoriet, och sedan hälsar museichef Gustav Olsson alla välkomna. Därefter berättar professor Barbara Czarnecka om utställningen, tillsammans med Robert Szaniawski, direktör för Polska institutet i Stockholm. Vi bjuder på dryck och snacks.

Läs mer om utställningen.

Datum, Tider, Plats

Visa fler tider...
  • Kulturen i Lund
  • Kulturen i Lund

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.