Lund City

Indigofera Presenterar ”The Skull Project” en samarbete med Björn Atldax

Hörni!
Grabbarna från Indigofera kommer ner till oss i butikerna i Lund 28 nov & Höganäs 29 nov och de tar med sig några episka varor.
Vi kommer att få en förstahandsblick på en ny klädkollektion: The Root of All Evil gjord i samarbete med den berömda Björn Atldax.
Dessutom kommer de att presentera Skull Project, 10x superbegränsade varianter av Björn Atldax-filtar gjorda med Indigofera genom åren, levande i nya färger.
Läs mer om projektet nedan plus med Indigofera får du alltid den främsta aspekten av kläder och livsstil, med ett stort intresse för musik. Så välkomna till HepCat scen, Our Man in the Field. De musikaliska stilarna kommer från Storbritannien och levererar låtar i livets tonart – inte alltid den soliga sidan men definitivt den riktiga grejen.

Vad kan man förvänta sig?

Den Episka Skull Blanket Project 10x Filtar
EN NY ulljacka som du behöver se för att tro.
Iconic vest gjord i äkta bikerstil
The Root of All Evil Cardigan
Country Folk Musical Stylings a la Our Man in the Field
Smaskig plockmat
Kall dryck
Goda tider, klassiska hits

+ Tuesday the 28th of November, 16:00-20:00
+ HepCat Store, Sankt Larsv 21, Lund
+ Map: https://g.page/HepCatStore
https://www.hepcat.se/
https://www.hepcat.se/brands/indigofera
BJÖRN ATLDAX
”Oftast handlar mina verk om att kommentera människors delade fantasier kring myter och religion.
Världen är full av konstiga historier som påverkar folks vardag. Den ena saken underligare än den
andra. Att använda referenser till det allmänna tankegods av symboler och historier som omger oss
är spännande för att tankearbetet hos betraktaren redan tjuvstartat.”
Döden och dödskallen har en plats i alla våra hjärtan, i de flesta kulturer och populärkulturer. Överallt och genom hela historien. Björn Atldax gör nedslag i, och utforskar olika kulturyttringar där dödskallar och död traditionellt har fått ta stor plats.
Från Voodoo och piratflaggor till de dödas dag, tibetanska Kapalas och egna fantasier. Symboltungt och lekfullt.
Förhoppningsvis stillsamt och bisarrt.
Verken har tecknats med tusch och har sedan i samarbete med Indigofera jeans omvandlats till en liten limiterad upplaga filtar vävda av 100% norsk ull på Rörås Tweed. Mått 150x200cm.
Verken har inspirerats av en rad olika källor t ex Baron Samedi (en av andarna lwa eller loa i den haitiska voodoo-religionen) Behemoth (Behemoth är ett växtätande mytologiskt djur som nämns i Jobs bok i Gamla Testamentet) och Tarotkortet Döden (kortet ses generellt som nummer 13. Rättvänt symboliserar kortet förändring, slut, övergång eller att släppa taget. Omvänt symboliserar kortet rädsla för förändring, att återupprepa negativa mönster, stagnering och förfall.)
Gemensamt för verken är att de är motiv som ofta sprider fasa, men här presenteras motiven på ett sånt sätt att åskådaren blir förtrollad av hantverket mer än förskräckt över det som presenteras.
I Atldax värld är dessa inspirationer något som avbildas på ett avdramatiserat sätt; blodet rinner, likkistorna samlas men hemskheterna är förtrollande förtjusande.
Björn Atldax (Född 1973 i Stockholm) är konstnär och illustratör. Atldax är mest känd som illustratör som fångar samtida strömningar, men Atldax arbetar med en rad olika konstformer, uttrycksmedel, tekniker och material, enligt egen utsago arbetar Atldax i alla material han kommer åt.
Atldax har tidigare visat verk på Riche; ”Tupilaker” som enligt grönländsk inuitisk tradition är
hämnande monster, byggda av skelett och andra djurdelar.
  • HepCat Store

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.