Lund City

Guidad visning av aktuell utställning

Lunds konsthall erbjuder gratis guidade visningar av aktuell utställning varje lördag kl 13.

Offentliga visningar:
Tisdag – fredag klockan 12.30 – lunchvisning (ca 15 min)
Torsdag klockan 15 – visning (ca 45 min)
Lördag klockan 13 – visning (ca 45 min)
Söndag klockan 15 – visning på engelska (ca 45 min)

Aslan Goisum. Prism
Lunds konsthall 10 februari – 12 maj 2024

Den i Berlin bosatta och internationellt aktiva konstnären Aslan Goisum är född i Groznyj, Tjetjenien, 1991 och utbildad i Moskva, Gent och Amsterdam. Utställningen introducerar hans inträngande konstnärskap i ett omvälvande och känsligt världsläge. Prism är Goisums första större utställning i Sverige.
Fyra helt nya konstverk visas. Prism fångar en ung manlig aktörs kropp i en enorm prismatisk videoskulptur. Star, Table och Wheel är skulpturinstallationer som använder grundläggande geometriska former för att artikulera Goisums iakttagelser av hur norra Eurasien ännu präglas av imperiets visuella koder. Spear (2023–24) är en installation med böcker utsatta för skalpellsnitt. Object (2022) består av sju staketliknande stålskulpturer, utlösta av Goisums besök på en kyrkogård i Kazakstan. Dessutom visas videoverken Touch (2023) och Scythian Journey (2019) samt två installationer som består av återvunna gatuskyltar från Groznyj: Numbers (2015) och Fearsome (2011–).
Goisum har studerat både arkitektur och bildkonst. Han är framför allt känd för sina videoinstallationer och skulpturer, men även för konst skapad på och av papper. Alla dessa konstnärliga format finns införlivade i utställningen i mer eller mindre hybrida former.

Gästkurator: Anders Kreuger

Datum, Tider, Plats

Visa fler tider...
  • Lunds konsthall
  • Lunds konsthall

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.