Lund City

För jordens skull – två träffar om klimatet

Vill du veta hur vi kan ställa om till en hållbar framtid? Varmt välkomna till dessa träffar där Arne Persson kommer redogöra för hans senaste bok och där gruppen tillsammans kan prata om hur vi ska kunna bli mer hållbara. I priset ingår ett exemplar av Arnes senaste bok; För jordens skull, till varje deltagare.

Vill du veta orsakerna till klimatförändringarna? 
Vill du veta varför Sveriges kalhyggesbruk är förödande för klimatet? 
Vill du veta sanningen bakom Sveriges elkris 2022 – 2023?

Arne Persson är filosofie doktor i matematik och efter den extremt varma sommaren 2018 bestämde han sig för att studera orsakerna till den globala uppvärmningen. Utifrån dessa studier gav han först ut För trädets skull (2020) och nu För jordens skull (2023) som alla kursdeltagarna kommer få. Under kursens två träffar kommer Arne svara på frågorna om klimatet och tillsammans kan gruppen diskutera hur vi kan bli mer hållbara. Andra träffen äger rum 5 april. 

Anmälan krävs: För jordens skull – två träffar om klimatet – 67770 – Lund | Medborgarskolan

Recension i Bibliotekstjänst av För jordens skull:

“Läsaren får en mycket god bild av hur livet fick fäste på jorden, hur evolutionen formade allt liv, vad som sker när levande organismer bryts ner, orsakerna till klimatförändringen, it-sektorns enorma elförbrukning, internationellt klimatarbete och Sveriges klimatarbete. Texten är lättläst, faktarik och med genomgående enkla och pedagogiska förklaringar. Boken vänder sig till en bred allmänhet som vill veta mer om global uppvärmning, hur vi kan komma tillrätta med den och hur den påverkar livet på jorden.”

Datum, Tider, Plats

Visa fler tider...
  • Medborgarskolan
  • Medborgarskolan
  • Pris: 150 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.