Lund City

Folkhemmet

Pjäsen “Folkhemmet” utspelar sig på ett äldreboende präglat av mångfald. Personal och boende har olika ursprung och trivs utmärkt med denna blandning. De politiker som styr hemmet vlll göra allting svenskt genom ett paradigmskifte. De boende, deras anhöriga och personalen gör gemensamt motstånd. På hemmet finns ett kärlekspar; en man från Iran och en svensk kvinna, en relation som inte gillas av vissa anhöriga. Hur det går avlöjas inte här. Kom och titta!

3 februari Stenkrossen i Lund
11 februari Månteatern
GRATIS INTRÄDE!

Teaterföreställningen “Folkhemmet” presenteras av föreningen MultiKULtur Skåne i samverkan med Studiefrämjandet och finansieras genom bidrag från Ideella Kulturallliansen och från Lunds kommun.

För manus och regi ansvarar Agneta Idbohrn tillsammans med ensemblen som består av femton amatörskådespelare i varierande åldrar och med olika bakgrund.  Tre musiker förgyller föreställningen med sång.

Föreställningen beräknas pågå i drygt två timmar, inklusive paus.

Ändamålet för föreningen MultiKULtur Skåne är
– att främja gemenskap,mångfald och solidaritet
– att motverka utanförskap och diskriminering
– samt att belysa samtida samhällsfrågor.

Föreningen uppfyller sitt ändamål genom konsnärliga uttryck och läroprocesser tillsammans med en mångfald av människor för att motverka gränser mellan generationer, etnicitet och kön.

Datum, Tider, Plats

Visa fler tider...
  • Lund
  • MultiKULturSkåne

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.