Lund City

Folkets hörna med Amanda Svensson, Edvard Henriksson & Viktor Dahl

~ En unik inblick i författarens skrivprocess ~

Välkommen till Folkets hörna på Skissernas museum i Lund och live på Zoom!

Medverkande:
– Amanda Svensson
– Edvard Henriksson och Viktor Dahl (skriver tillsammans)
– Therése Granwald & Johan Blomgren (Folkets hörna)

Folkets hörna – arbete pågår är en scen för skönlitterära texter under process. På Folkets hörna medverkar vid varje tillfälle två författare, en som redan är etablerad och en som ännu ej givits ut på de etablerade förlagen. Varje författare läser upp ett kort utdrag ur ett pågående skrivprojekt och får sedan respons av två skrivpedagoger som leder textsamtalen. De får även respons av den andra medverkande författaren och av publiken. På så vis får författarna en unik möjlighet att testa sina work in progress på andra, och publiken får sällsynt inblick i och möjlighet att påverka en författares skrivprocess. Man måste inte delta i samtalet, det går bra att bara lyssna, men det uppmuntras.

Vår etablerade författare denna kväll är Amanda Svensson. Amanda är författare, kulturskribent och översättare. Hon debuterade med den uppmärksammade Hey Dolly (2008), som följdes av den Augustprisnominerade Välkommen till den här världen (2011), hennes senaste bok Själens telegraf kom ut förra året.

Zoom-länk: https://us02web.zoom.us/j/86981198078

Vid frågor maila oss på hej@folketshorna.se

FRI ENTRÉ, ingen föranmälan krävs.

Folkets hörna arrangeras med stöd av Region Skåne, Kulturrådet och Lunds kommun.

Datum, Tider, Plats

Visa fler tider...
  • Skissernas Museum

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.