Lund City

Flamenco Tablao

Upplev en passionerad föreställning med några av Skandinaviens främsta flamencodansare och ledande flamencomusiker.

Flamencodansaren Jossette Reilly, från Puerto Rico, har gjort succé med Women’s Tablao, och leder med slagverkaren Stephan Jarl, Tablao Flamenco Malmö. De två möter på scen ikväll stilfulla Duo Flamenco från Köpenhamn: flamencodansare Catherine ’La Kati’ Vigh och flamencosångare & gitarrist Thierry Boisdon.

De fyra artisterna har uppträtt i stora och små teatrar, restauranger och festivaler världen över. De har alla bott längre perioder i Spanien och levt med dansen, sången och kulturen flamenco, och dessutom hittat och förfinat sina egna uttryck, något som är essensen i flamenco.

Tillsammans har de fyra skapat föreställningen Flamenco Tablao som tar publiken rakt in i flamencons magiska och uttrycksfulla värld av intensiv dans, djup sång och energiska rytmer.

Vi får bland annat se och höra de traditionella stilarna alegrías, bulerías, tangos och guajiras samt några originalkompositioner från Thierrys senaste flamencoalbum Gotitas Ínfimas (2021) med mycket mera.

En Tablao är platsen där intima flamencoshower hålles. Det är oxå namnet på dansgolvet som används… och den naturliga mittpunkten för kvällens föreställning.

Datum, Tider, Plats

Visa fler tider...
  • Lunds Stadsteater
  • Kulturnatten

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.