Lund City

Film School (US)

Den Los Angeles-baserade gruppen har varit indie shoegaze-pionjärer sedan de bildades 2001. Efter två decennier och några få förändringar i uppställningen presenterar deras omfattande diskografi en dynamiskt textural, frodig psykedelisk rock som har inkluderat gästframträdanden av medlemmar från Pavement och My Bloody Valentine bland andra. LP:n We Weren’t Here från 2021 hyllades för sitt täta instrumenttäcke, där oförsonliga hi-hats och tunga kicks existerar tillsammans med drömska drone-gitarrer.

Denna drivkraftiga natur genomsyrar deras nya album Field, släppt på Felte Records den 25 augusti 2023. Med jämförelser till Slowdive och Catherine Wheel cementerar albumet Field Film School som en distinkt, dominerande kraft i shoegaze-scenen. Dränkt i en känslomässigt öppen, fantasifull atmosfär är albumet både unikt och expansivt, och lämnar dörren öppen för en ständigt utvecklande tolkning. Film School har aldrig begränsat sig till stelheten i specifika detaljer, och det är på Field som de uppmanar oss att se bortom det enkla och säkra, och att ta en andra titt.

Datum, Tider, Plats

Fredag 20 september 2024, kl 20:00

Om 117 dagar
Visa fler tider...
  • Mejeriet
  • Mejeriet
  • Pris: 250 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.