Lund City

FÅNGADE ÖGONBLICK

Hur fångar man ett ögonblick? Genom konstnärens öga och pensel stannar känslan av ögonblicket kvar. Fastnar på underlaget och blir till en fragmentarisk berättelse.

Jon Åkerlind samlar på dessa vardagliga ögonblick. De runda formerna fångar blicken. En kvinnas ben i alltför tajta strumpor, frukten i sitt skal, brödet som bryts och ölet som skummar i glaset. Formerna penslas fram i tunna skikt till en laddad stillhet. Utsnitt av verkligheten i en begränsad färgskala.
Olja är mitt material, säger konstnären. Hans materialkunskap är djup efter många års studier av klassiskt måleri men den slumpartade beskärningen av bildrummet är hans egen. Han är en konstnär som tycks återvända till samma motiv om och om igen, så är det när man har hittat en plats man tycker är vacker… Målarlustan smittar av sig på betraktaren. Ögonblicken låter sig fångas med en lätthet i tilltalet och dröjer sig kvar, länge.

Utställningsperiod 3 februari – 2 mars 

Vernissage 3 februari kl 12-16

Datum, Tider, Plats

Visa fler tider...
  • Kammaren
  • Kammaren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.