Lund City

Digital medborgare

Välkommen till Digital medborgare som är en serie genomgångar av digitala verktyg och tjänster under hösten 2023 på Stadsbiblioteket.

————————————-

Torsdag 28 september 15:00 – 16:00: Vi pratar enkelt om digitalisering och dess påverkan på samhället samt om datorer och hur man kan använda och logga in på en dator.

Onsdag 11 oktober 15:00 – 16:00: Vi lär oss enkelt om lösenord och hur inloggning till olika webbsidor fungerar.

Torsdag 12 oktober 15:00 – 16:00: Vi lär oss enkelt hur man ansluter till Wifi och hur man använder Gmail på sin mobil.

Fredag 13 oktober 15:00 – 16:00: Idag är det Digitalidag i Sverige och som en del av det bjuder vi in Statens servicecenter för att prata om Arbetsförmedlingen, Skatteverket och Försäkringskassan. Du kommer att få veta hur du kan deklarera digitalt, bekräfta faderskap, söka sjukpenning eller föräldrapenning samt söka jobb och anmäla sjukfrånvaro.

Torsdag 19 oktober 15:00 – 16:00: Vill du lära dig om att använda mobilen och ladda ner och använda olika appar? Då är du välkommen på den här genomgången där vi lär oss om att använda smarta telefoner.

Torsdag 25 oktober 15:00 – 16:00: Välkommen till en snabb introduktion om att ladda ner och använda apparna 1177 och Kivra på mobilen. Vi går genom de olika funktionerna i apparna.

Onsdag 8 november 15:00 – 16:00: Vill du lära dig om hur man ansöker om försörjningsstöd i kommunen och de olika steg som behövs? Då är du välkommen till en snabb genomgång av hur man praktiskt gör för att ansöka om försörjningsstöd av kommunen.

————————————-

Välkommen till Digitala rummet på Stadsbiblioteket! Ta gärna med din egna telefon eller platta.

Ladda din telefon och se till ditt Bank-id fungerar. Ingen föranmälan krävs.

I samarbete med Kom vidare.

Datum, Tider, Plats

Visa fler tider...

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.