Lund City

Classical ballet the Nutcracker

Nu kan du uppleva dansare i världsklass från Ukrainas balett med publikens favorit och familjeföreställningen Nötknäpparen.
Nötknäpparen är ursprungligen en saga skriven av E.T.A. Hoffmann. Med libretto hämtad från sagan, odödlig musik signerad Peter Tchaikovsky och originalkoreografi av Marius Petipa har Nötknäpparen bllivit en av världens mest populära baletter.

Verket anses vara ett av huvudverken i den ryska balettskattkistan och har sedan premiären 1892 satts upp på otaliga scener runt om i världen. Föreställningen som nu besöker oss från Ukraina tar oss tillbaka i tiden och visar en klassisk iscensättning av baletten.

Den magiska berättelsen om lilla Clara, julfesten, Nötknäppardockan och fantastiska drömmar är välkänd för många och berättelsen fängslar publik i alla åldrar. Ukrainas balett är ett turnéföretag bestående av dansare från ledande teatrar i Ukraina.

Biljetter:
Köp biljetter på ticketmaster.se eller genom att ringa till Visit Lund på 046-131415. Ordinarie öppettider är mån, ons och fre kl 11-14.
Du kan också köpa biljetter i biljettkassan på Lunds Stadsteater. För öppettider se visitlund.se 

Datum, Tider, Plats

Torsdag 5 december 2024, kl 18:00

Om 175 dagar
Visa fler tider...
  • Lunds Stadsteater
  • Touring Actors

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.