Lund City

Ceremoni + Svart Ridå + No Suits in Miami

CEREMONI

Ceremoni är ett indieband baserade i Malmö och Stockolm. De har under de senaste åren gjort sig ett namn på den svenska indiescenen med sin melankoliska popmusik – känslosamma texter burna av svartsminkad indie. Musik att dansa och gråta till, gärna samtidigt. Aktuella med sitt tredje fullängdsalbum “Hjärtat överallt” (Svart Kaffe Records).

“Starka melodier fångar här min uppmärksamhet och låtarna bjuder oss bland annat på medryckande pop som på Hypertermi, ballad där de stora känslorna får ta plats som Inte som dom andra (som fick mig att tänka på Chans med Kent och det är ju aldrig en dålig tanke) eller luftig bilkörarpop med Nånstans norrut. Bra variation där som sagt starka melodier får står i centrum.”
– Popmuzik

“[…] Ceremoni sparkar igång sitt tredje album med den euforiska pandemibetraktelsen ”Vision 2020”. En flyktig dos av efedrin innan “Hjärtat överallt” försvinner in i en feberdrömsk dimma av mörka moln, svävande synthar, krossade speglar, urban elektronik och hypertermi.”
– HYMN

SVART RIDÅ
Svart Ridå bildades genom en idé och ett förhållningssätt kring musikskapande där musiken betraktades och hanterades som ett verktyg för att styra och provocera känslorna hos den som lyssnar.
Svart Ridå har under det senaste året hyllats av bland andra PSL, Popmani, Hymn, Gaffa och Sydsvenskan – både för sin mörka indiepop och för sina explosiva liveframträdanden som drar alltmer publik. När debutalbumet nu släpps har duon blivit en trio och soundet utvecklas till än mer gitarrbaserat, med hörbara influenser från både 90-talets grungevåg och 70-talets friare popmusik. På albumet hör vi ett band som vågar möta de riktigt stora känslorna. Försiktiga och precisa inledningar blommar ut i episka refränger och solopartier.

_

NO SUITS IN MIAMI
Sveriges mest malmöitiska band från Lund. Signad till SHELFLIFE och beväpnad med catchig twee-poppig shoegaze i äkta The Pains Of Being Pure At Heart stil. Det här bandet är ostoppbar och därmed får inte missas.

Datum, Tider, Plats

Fredag 29 september 2023, kl 20:00

Imorgon
Visa fler tider...
  • Mejeriet
  • Mejeriet
  • Pris: 120 kr

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

De senaste nyheterna, artiklarna och evenemangen skickas till din inkorg rätt ner i fickan.
© 2023
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.