Lund City

Älskade jävla idiot

Älskade jävla idiot

REGI: Klas Karterud
MANUS: Linnea Sandström

Lo förälskar sig och delar allt med en annan människa i fem år. Deras liv blir en berg- och dalbana av kärlekslycka, svek, försoning, svartsjuka och ständigt nya löften. Tills alltihop en dag bryts sönder och försvinner. I föreställningen Älskade jävla idiot får vi följa med in i Los kaotiska värld genom fyra faser av ett uppbrott. Kan man någonsin komma över någon man älskar eller hittar man sätt att leva utan den? Låter vi svek från personer vi älskar bli rubriken över våra liv? När dagen är slut och linjen skall dras beror mycket på hur vi fört kampen för att inte låta oss definieras av det som dra ner oss i mörkret.

Älskade Jävla idiot gör comeback via Riksteatern. Föreställningen är Linnéas tredje från eget manus. Pjäsen har spelats för fulla hus i Malmö, Lund, & Östergötland, bland annat på Mejeriet i Lund och på Bona folkhögskolas teaterscen. 2019 framförde Linnea pjäsen på Svenska Ambassaden i Reykjavik som en del av ett nordiskt kultursamarbete om kvinnor inom i konsten. 2017 tilldelades Linnéa Sandström ett stipendium från Film i Skåne och Filmcentrum Syd efter att hon skrivit om pjäsen till en kortfilm. I juni 2019 hade den sin internvisning på Bio Panora i Malmö.

Linnéa Sandström har sin bakgrund i det estetiska programmet på gymnasieskolan Spyken i Lund och på Bona Folkhögskolas teaterlinje. Hon har under åren satt upp humorföreställningar som Tistelgränd 6 och Vardagsfegisen med komikern Tobias Erehed. Under de senaste två åren har man kunnat se henne i mindre roller i humorserier på SVT samt i Tunna Blå Linjen. Linnéa är utbildad filmproducent och tog sin examen från YRGO Göteborg 2023 och arbetar idag som skådespelare och producent.

Biljetter:

Biljetterna släpps den 14 juni kl 11:00 på ticketmaster.se.

Du kan också ringa till Visit Lund på 046-13 14 15 och köpa biljetter över telefon. Ordinarie öppettider på telefon är mån, ons och fre kl 11-14. Under sommaren gäller andra öppettider.

Under höstsäsongen kan du också köpa biljetter i biljettkassan på Lunds stadsteater. För öppettider se visitlund.se.

Datum, Tider, Plats

Måndag 7 oktober 2024, kl 19:00

Om 85 dagar

Måndag 7 oktober 2024, kl 19:00

Om 85 dagar
Visa fler tider...
  • Stadshallen
  • Riksteatern Lund

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Nyheter och information för dig som driver verksamhet i stadskärnan eller på annat sätt är engagerad i utvecklingen av Lund City.
© 2024
Lund City. Alla rättigheter förbehållna.