tidigare material

Lunch på Mejeriet

Mejeriet serverar lunch i sina fantastiska lokaler, alla vardagar kl. 11.30-14.30. Förutom dagens rätt finns veckans vegetariska, veckans pasta och veckans fisk som alternativ. Under den varmare tiden på året serveras mat och dryck ute på terrassen som vetter mot Stadsparkens grönska.

”Mejeriets själ och innehåll spretar och ger utrymme för förändring och kreativitet. Vi samarbetar lokalt och internationellt, alltid med kvalité och kärlek för det vi gör. Precis så är konceptet bakom den mat vi serverar. Internationella smaker ena dagen och lokalt den andra”.

Mejeriet, Stora Södergatan 64

Fredag i hjärtat av Lund 24 november

Fredagen den 24:e november bjuder Lund på något utöver det vanliga!

• Butikerna håller öppet kl. 10-21
• Shopping, underhållning och arrangemang på gator och torg
• Black Friday
• Alte Kamereren spelar kl. 17-17.30 och kl. 18-18.30
• Avslutning med Sax on the Beat – musik- och ljusshow på Stadshallens tak och disco på Stortorget kl. 21-22
• Saluhallen har smakvandring för barn (gratis), ostronbar och Glorias Äppelgård liksom Bredviks Örtagård visar sina produkter.
• Reko Deli har Vintermarknad utanför din butik på Bredgatan
Afterwork på bland annat Klostergatans Vin & Delikatess, M.E.A.T., Pintxos och Grand Hotel
After School för barn på Stortorget kl. 16-20. Vi bjuder på smakprover, fiskedamm & kaffe

Smaka på Saluhallen

Följ med guiden Jacques Schultze på en kulinarisk rundtur inne i Lunds äldsta mötesplats för matälskare – Saluhallen! Träffa alla handlare i Saluhallen, smaka på deras delikatesser och ta del av Saluhallens historia. Det kommer att berättas roliga anekdoter kring huset, maten, traditionerna och dessutom ges lite tips och trix! I priset ingår en alkoholfri dryck. Datum: 16 november och 30 november, alla dagar kl. 16.30. Biljetter hittar du här.

Matnatten 20 oktober

Populärt, folkligt och hög gastronomi på gatunivå! Matnatten återkommer till Lund 20 oktober. Utrustad med ett klippkort går du runt bland deltagande restauranger och erbjuds ett smakprov på krogarnas signaturrätt. Totalt ingår 10 smakprov/ klippkort.

Information hittar du här!

På Skissernas terrass

Under fyra härliga sommarkvällar står kockarna vid grillen och en bordsbuffé dukas upp till ert sällskap. Det kommer serveras kött från noga utvalda lokala djur och de bästa grödorna för dagen, lokal chark och mejeri, sallader och såser. Allt för en perfekt sommarkväll.

Boka bord på www.paskissernas.se.

Årets Köpman: Grönt & Gott

Vi är mycket stolta över att presentera Årets Köpmän i Lund: Grönt & Gott!
Grönt & Gott drivs av de unga entreprenörerna Arez Said och Rebar Ali, som med tilltro till sin egen styrka och en mycket stor portion entusiasm skapat ett företag som utvecklats till tre salladsbarer. Livsglädje och en enorm servicevilja präglar deras arbete i butikerna och mötet med kunderna. Stort grattis!

Grönt o Gott, Stora Gråbrödersgatan 3, Lund. Öppet måndag-torsdag kl. 10-18, fredag kl. 10-15 och lördag kl. 11-15.

Dos Hermanos

Dos Hermanos mat & under bar Med rötterna i El Salvador serverar Dos Hermanos latinamerikansk mat med spännande smaker i en mysig och mycket uppskattad familjerestaurang, liksom svalkande drinkar ¡Bienvenidos!

Öppet onsdag-lördag kl. 17-23. Dos Hermanos, Östra Vallgatan 3, Lund. Boka bord på tel. 046-144010. info@doshermanos.se

Café El Gosto

Autentiska italienska och franska smaker och råvaror av hög kvalitet står i fokus när Massi Hamici serverar italiensk glass, crêpes, galetter, kaffe på italienskt vis, ekologisk fransk cider och ett stort utbud av bakverk.

Den äkta italienska glassen kommer från Dolce Sicilia i Malmö, och tillverkas av säsongens råvaror av högsta kvalitet. Inga artificiella färgämnen eller smakämnen. Bara ren njutning!

Café El Gosto, Mårtenstorget 7, Lund. Öppet måndag-fredag kl. 10-19, lördag och söndag kl. 11-19.

Sparrisfestival 27 maj

Lördagen den 27 maj finns många av Lunds bästa krogar på plats på Stortorget för att laga sina favoritrecept med lokalt odlad Lundasparris som huvudråvara. Krogarna kommer att servera ”smakportioner” för att ge besökarna möjlighet att prova hela utbudet. Deltagare: Buljong, Grand Hotel, Klostergatans Vin & Delikatess, Mat & Destillat, M.E.A.T., Rauhrackel samt Kvargkungen och Luwndasparris.

Godiva Boutique

Hos Godiva hittar du det lilla extra inom kvinnligt mode. Här finns märken som Sarah Pacini, Ivan Grundahl, Bitte Kai Rand och Ewa i Walla. Butiken drivs av Maria Lipinska som handplockar kläder, skor och accessoarer med stark känsla för kvalitet, harmoni och balans.

Godiva Boutique, Lilla Fiskaregatan 23, Lund. Öppet vardagar kl. 11-18, lördagar kl. 11-15.

Starkt positiv utveckling i Lund City

Mellan 2015 och 2016 ökade omsättningen i Lunds centrum med 5,2 procent, enligt en rapport som konsultföretaget WSP har gjort på uppdrag av Fastighetsägarna.

Hotell- och restaurangbranschen ökade med 8,1 procent, men allra mest (plus 17,4 procent) steg den kategori som kallas annan service och som inkluderar exempelvis hud, skönhet, hår, kultur och resor. Den totala omsättningen uppgick till 3,6 miljarder kronor.

Enligt undersökningen finns det totalt 514 butiker och andra verksamheter i Lunds centrum, vilket är en rejäl uppgång från 2012 då siffran var 447.

Undersökningen refereras i många svenska dagstidningar, bl.a. Sydsvenskan.