SANKT PETRI KYRKOGATA

Möjligheter och upplevelser på Sankt Petri Kyrkogata.

I lördags, 19 mars, bjöd vi in till en dag med olika upplevelser som Cykelmode, Hår- och frisyrtrender, Bokbytar-dag, Skattjakt för barn, workshop och mycket mer.

Den historiska skattjakten tog oss tillbaka till 1400-talet och drottning Philippa. Deltagarna fick en promenad i kvarteret och de som lyckades svara rätt på frågorna fick bl.a. veta vad Philippasöslinger var för något. Vet du?

Här är dagens vinnare .. med priser från Akademibokhandeln, Lek & Sak samt presentkort från Lund Citysamverkan:

Vinst 1:        Samuel 12 år

Vinst 2-3:    A 9 år, Noi 9 år

Vinst 4-9:    Vaseen 7 år, Adam 10 år, Olga 15 år, Jona 4 år, Linnisa 7 år, Rio 5 år

DegaVi, ShaveNCut, Egoskönhet och Reko Deli var alla med och bidrog med info och uppvisning av produkter. Stadsbiblioteket erbjöd böcker och hade en spännande föreläsning om ormar inne på biblioteket . En bokbytardag gav möjlighet till besökare att byta böcker med varandra. Kanske något som ska bli en tradition?

Inför lördagen fortsattes Lund citys arbete tillsammans med Petter Lönegård av dekor i skyltfönsterna till fastigheten på Sant Petri Kyrkogata 9. Dessa finns kvar att se.

Stort tack till alla besökare! Ert engagemang tillsammans med näringslivet på gatan skapar en unik plats. Vi ser fram emot flera dagar som denna!

 

Din bild av Sankt Petri Kyrkogata – kl 11-15:30

Berätta för oss i Lund Citysamverkan hur du ser på Sankt Petri Kyrkogata. Vad är bra idag och vad vill du se i framtiden? Vi behöver perspektivet från dig som besökare!

Lund Citysamverkan är i uppstarten av en samverkansprocess för att utveckla stråket. Vi kommer att samarbeta med fastighetsägare och näringsidkare liksom kommun och universitet i frågor som utbud, tillgänglighet, trygg- och säkerhet, platsens funktion, identitet och varumärke.

Bokbytar-dag – kl 11-15:30

Har du en bra bok som du redan läst? Så bra, ta med dig den och byt till en annan.

Bokbyten sker i samverkan mellan andra privatpersoner. Stadsbiblioteket kommer dessutom att ställa ut en bokvagn med gallrade böcker utanför sin entré där det är fritt fram, utan att byta. Detta gäller så länge lagret räcker.

Cykelmode med DeGaVi – kl 11-13

Vår i luften och dags att se över din cykel. Här får du experthjälp och råd från personal från DeGaVi som visar olika cyklar och hjälmar.

Naturskyddsföreningen bidrar med cykelkartor innehållande bra tips på cykelturer och leder i Lund.

Vårens hår- och frisyrtrender – kl 13-14

Äntligen har vi möjlighet att träffas både ute och inne i större sammanhang! Har du koll på vårens trender?

Shave N Cut, barberarna som erbjuder klippning, rakning eller möjligheten att ansa skägget. Träffa deras hårmodeller och få inspiration om vårens trender.

Du får även tips och råd på frisyrer eller hur du ska sköta ditt hår och skägg på bästa sätt.

Vårens hår- och frisyrtrender – kl 13-14

Äntligen har vi möjlighet att träffas både ute och inne i större sammanhang! Har du koll på vårens trender?

Ego Skönhet, hårvård, styling och make up som ser till helheten, ger tips och möjligheten att köpa produkter. Träffa deras engagerade personal och få tips och råd om trender, styling och produkter.

Ego Skönhet erbjuder även tjänsten att besöka dig som kund på hemmaplan vid exempelvis förberedelser inför fest och bröllop, detta mot en avgift.

Smått och gott från Reko Deli – kl 11-15

Reko Deli älskar mat – reko mat. Hos Reko Deli kan man njuta av livets goda och samtidigt veta hur maten har producerats sett till miljö, djurhållning och etik.

Vid vår eventyta presenteras ett urval av sortimentet, såsom ekologiska ostar, egentillverkad sylt, marmelad och syrade grönsaker. Produkterna på Reko Deli är ekologiskt producerade och certifierade.

Bakom Reko Deli står Bianca, som är såld på att skapa god mat ur alla möjliga delar av en råvara. Inget spill!

Barnens skattjakt – kl 11-15

Bege dig ut på ett litet äventyr med skattjakt. Flytta dig tillbaka till 1400-talet och drottning Philippa. Din skattkarta hämtar du vid eventytan av oss på Lund City. Jakten tar dig ut på en promenad i kvarteret Sankt Petri.

Svarar du rätt på frågorna har du chans att vinna fina priser från bl.a. Lek & sak, Akademibokhandeln Gleerups eller presentkort från Lund City.

Vinnarna meddelas mån 21 mars.

Ormar på stadsbiblioteket – kl 14-15

Är du modig?

På biblioteket kan du få svar på alla dina frågor om ormar. Experten Rickard Ljunggren berättar om ormar och har dessutom med sig några som går att klappa. Även några exotiska giftormar som man absolut inte ska klappa!