Sparrisfestival 28 maj

sparrisfestival

Varmt välkomna till Lunds första Sparrisfestival!

Lördagen den 28 maj kl. 11-16 finns några av Lunds bästa krogar på plats på Stortorget för att laga sina favoritrecept med sparris som huvudråvara. Krogarna kommer att servera ”smakportioner” (30 kr) för att ge besökarna möjlighet att prova hela utbudet. Deltagare: Lundasparris, Buljong, Les Halles, Klostergatans Vin & Delikatess, Bantorget 9, Mat & Destillat, Grand Hotel.

Årets upplaga av Sparrisfestival är förhoppningsvis startskottet på en ny Lundatradition, denna gång med lokalt odlad Lundasparris!

Än en gång, varmt välkomna!

Sparriskordinator
Mårten Lindfors

 

The Color Run Lund 28 maj

4d4a1538-0265-41ee-aa7c-a17b21c1686a

28 maj kl. 11.00, start vid vita scenen i Stadsparken. Anmäl dig här!

 

Hepcat Store Day 28 maj

HC-Day-2016-Poster

 

Den perfekta Studentpresenten!

studentpresent

Lund Citys presentkort är den perfekta presenten som ger miljontals möjligheter! Presentkortet är ett VISA-kort som laddas med valfritt belopp, upp till 5 000 kr, och sedan används för att betala i alla anslutna verksamheter i Lund City; såväl butiker, caféer, restauranger, hotell och frisörer som evenemang och upplevelser. Kortet gäller i 12 månader från inköpsdagen.

Kortet säljs här på lundcity.se samt på Lunds Turistbyrå, Botulfsgatan 1, tel. 046-35 50 40.

 

Anagram WORK! på Mejeriet 27 maj

work_anagramse_540x738

Välkommen till Anagram WORK, fredag 27 maj kl. 16.39, en prestigelös och inspirerande mötesplats och after work, öppen för alla som gillar att mötas över gränserna. Sedan första WORK på Mejeriet har det varit succé efter succé med en helt fullsatt terrass och gött mingel! Kicka igång helgen till sköna fredags-beats, häng och njut av god mat, dryck och nya bekantskaper!

 

Hemliga Rum 28 maj

hemliga_rum_2016_-_mathias_sterner

Lundagård är mycket mer än en park. Här finns hela den akademiska lundakulturen och under marken finns spår av medeltida historia.I Universitetshuset möter vi arkitekten Helgo Zettervall och i Kungshuset förflyttas vi tillbaka till det sena 1600-talets Lund med biskop Peder Winstrup och kung Karl XI. Tillsammans med statens fastighetsverk (SFV) gläntar vi på flera dörrar som varit stängda alltför länge. Passa på, när mörkret sänker sig låses dörrarna igen! Den 28 maj mellan kl. 10-16 kommer man i Lund bland annat kunna upptäcka Lundagård, Kungshuset och Universitetshuset. Mer information hittar du här!

 

Abrick Macaronn blir Taquerian

13029669_1691640894420536_4215592296365793454_o (1)

Abrick Macaronn stänger 4 maj för att återuppstå en vecka senare i form av Lunds första Taqueria. Taquerian​ kommer servera äkta mexikanska tacos i mjuka nygrillade majstortillas alla möjliga smak kombinationer och smakexplosioner.

Klostergatan 11, Lund.

 

Guidade visningar i Botan

lundcity-botan-tulpaner

Följ händelserna under året i Botaniska Trädgården genom de öppna visningar med ett aktuellt tema som äger rum första onsdagen varje månad. Visningarna leds av Botans botanister. Biljetten kostar 50 kr och köps i butiken i växthuset samma dag innan visningen. Ingen föranmälan. Visningarna sker utomhus om inte annat anges. Samling vid växthusen.

Nästa visning 1 juni: Blommor i midsommarkransen och på festbordet.

 

Café Botan

Café Botan

Café Botan har öppnat för säsongen och håller öppet alla dagar kl. 11-18.

 

Pettson och Findus på Kulturen

Pettson och Findus på Kulturen

Kulturen har öppnat en ny lekutställning! Den här gången är det Sven Nordqvists barnboksfigurer Pettson och Findus värld som byggts upp. När man kliver in i utställningen kommer man in på Pettsons gård, med hönshus, snickarbod, utedass och förstås huset där han bor tillsammans med katten Findus. I hagen utanför går grannens tjur, som är en viktig karaktär i boken Pannkakstårtan. I sjön ligger ekan som Pettson och Findus tar en fisketur med i boken Stackars Pettson. Lite här och var ser man mucklor, de små varelserna som Findus leker och pratar med. Det blir en rolig utmaning för barnen att försöka hitta alla mucklor.

Sven Nordqvist har också gjort en stor målning speciellt för utställningen, ett landskap som blir en härlig bakgrund till de uppbyggda miljöerna. Den stora nya bilden är full av kluriga detaljer, precis som vi är vana vid från Pettson och Findus-böckerna.

Utställningen pågår till september 2017.

 

Vinnaren av Årets Bartender

Mat & Destillat

Hjärtliga gratulationer till Fredrik Lundegård från Mat & Destillat som van Årets Bartender 2016 och därmed representerar Sverige i VM i Tokyo! Fredrik vann i den stora klassiska klassen med hjälp av sin drink Tic toc termeric med svensk björksprit, punsch, hemmagjord lag på gurkmeja, citron och japansk peppar samt svensk chilivodka.

 

Ekologisk hårvård på Pachamamas

Pachamamas är en ekologisk frisörsalong som sedan ett år tillbaka finns på en lugn innergård på Kyrkogatan 21 i Lund. Pachamamas drivs av Francisca och Sara med fokus på individuellt välmående och allas vår miljö. De använder färger och produkter som är så fria som möjligt från hormonstörande, allergena och giftiga ämnen tex färgmetoden New Generation från Elumen. Francisca har tidigare jobbat på salong i Lund medan Sara sedan 15 år arbetat i Höllviken.

Salongen erbjuder en behaglig, lugn och avkopplande atmosfär. Pachamamas betonar gärna vikten av samverkan mellan lokala entreprenörer med liknande värderingar vad gäller miljö och kvalitet. ”Det blir både roligare och enklare om man vågar göra saker tillsammans” säger Francisca och berättar om de gårdsfester som Pachamamas tagit initiativ till och där även Reko Deli, Love Coffee, Cashew Catering, Pavement och Trottoar deltagit.

Pachamama betyder Moder Jord på indianspråket Quechua!

Pachamamas, Kyrkogatan 21, telefon 046-134130 Boka tid.

 

Whiteguide 2016

Hjärtliga gratulationer till Mat & Destillat som i årets White Guide får högst betyg av Lunds restauranger och tillsammans med Vendels Matrum placerar sig i kategorin ”Mycket god klass”.

I ”God klass” återfinns Bantorget 9, Klostergatans fisk, Les Halles och Grand Hotel medan Ihsiri, Klostergatans Vin & Delikatess, M.E.A.T och Toyo får ett omnämnande under ”Också ett bra ställe”.

 

Butikernas öppettider i Lund City

De flesta butiker i centrala Lund har öppet kl. 10-18 på vardagar och kl. 10-15 på lördagar. Många butiker har även öppet till kl. 19 på vardagar och till kl. 16 på lördagar. Omkring 150 butiker, gallerier, caféer och restauranger har söndagsöppet, vanligast kl. 12-16. För respektive butiks öppettider se under fliken ”Handla”!

 

Lunds Turistbyrå

Lunds Turistbyrå

På Lunds Turistbyrå kan du få information om Lund, Skåne, Sverige och Danmark. Den kunniga personalen tipsar gärna om evenemang och utflykter och hjälper till med bokning av guider, vandringar, hotell med mera. På Turistbyrån finns även ett blandat utbud av souvenirer, kartor och böcker. I samma lokaler finns Biljettbyrån.

Lunds Turistbyrå och Biljettbyrån, Botulfsgatan 1a. Öppet vardagar kl. 10-18 och lördagar kl. 10-14.

 

Projektet lundcity.se

På www.lundcity.se hittar du enkelt allting du söker i Lund. Närmare 600 butiker, restauranger, caféer, hantverkare, hotell och banker verksamma i centrala Lund finns presenterade med kontaktuppgifter, öppettider och läge markerat på en Google-karta.

Här finns också möjlighet att köpa presentkortet Lund City, ett VISA-kort som kan användas för att betala i alla anslutna butiker i Lund City.

Därutöver finns här information om att parkera i Lund och fördelarna med att använda Parksters app för att hitta och betala för parkering, samt ett urval av de fantastiska besöksmål som gör Lund till något alldeles unikt.

Bakom hemsidan står Lunds Citysamverkan; en sammanslutning av Fastighetsägarna Lund City, Handelsföreningen och Lunds kommun. Läs mer här.

Vi är mycket tacksamma för hjälp med att hålla sidan aktuell. Om du ser något som behöver uppdateras eller vill komma med tips: maila till info@lundcity.se.